Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στα σκαριά η πρώτη BMW X3 M

15/9/2017

Φαίνεται πως η τελευταία γενιά της BMW X3 θα είναι και η πρώτη που θα αποκτήσει μια «φουλ» έκδοση Μ. Οι ιθύνοντες της βαυαρικής φίρμας τα αφήνουν όλα ανοικτά για μια έκδοση BMW X3 M, ενώ διαρροές υπάρχουν και από άλλες πηγές.

Η εικονιζόμενη M40i των 360 ίππων, είναι η ισχυρότερη εκδοχή της νέας BMW X3, κάτι που όμως φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα αλλάξει, καθώς η βαυαρική φίρμα «ομολόγησε» πως παίζει με την ιδέα μιας «κανονικής» έκδοσης M. Το παραπάνω αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Χ3, Arno Keller, στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Ο κος Keller είπε σχετικά με την Χ3 Μ: «Είναι υπό εκτίμηση. Δεν επιβεβαιώνεται, δεν ανακοινώνεται, τίποτα, αλλά είναι πιθανό σε όρους τεχνολογίας και πλατφόρμας». Μάλιστα, δεν ήταν το μόνο στέλεχος της BMW που μίλησε για το θέμα, καθώς ο product manager της X3, Roland Meier, παραδέχθηκε πως η τελική απόφαση θα παρθεί σύντομα, λέγοντας παράλληλα που μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εικασίες για το ζήτημα.

Τα παραπάνω είναι αρκετά για να καταλάβουμε πως όντως κάτι συμβαίνει γύρω από την X3 M, με τον κο Keller να λέει προϊδεάζοντάς μας: «Έχουμε την xLine, έχουμε το πακέτο M Sport, την M40i και πιθανόν περισσότερα».

Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι φήμες και οι ανώνυμες εσωτερικές πηγές, οι οποίες λένε πως η X3 M έχει το κωδικό όνομα F97 και πως θα διαθέτει ένα turbo straight-six σύνολο, το οποίο θα έχει στενούς δεσμούς με το 3λιτρο biturbo των M3 και M4. Στην εκδοχή της Χ3 Μ αναμένεται να αποδίδει περίπου 430 ίππους, τουλάχιστον 70 παραπάνω από την M40i, ενώ και η ροπή λογικά θα ανέβει από τα 500 Nm της τελευταίας.

 Το θέμα είναι πως τα παραπάνω νούμερα απέχουν αρκετά από εκείνα της άμεσης ανταγωνίστριας, της Mercedes-AMG GLC 63, η οποία διαθέτει 4λιτρο V8 σύνολο που αποδίδει ως και 510 ίππους στην έκδοση S, ενώ ακόμα και η «βασική» έχει ισχύ 476 αλόγων. Μάλιστα, η ροπή της GLC 63 ορίζεται στα 650- 700 Nm στην περίπτωση της 63 S.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις