Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 (+Τιμή)

5/3/2021

Έχουν περάσει μερικοί μήνες από την επίσημη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 και πλέον έφτασε η στιγμή να έρθει και στην χώρα μας. Δείτε πόσο κοστίζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της βαυαρικής φίρμας.

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση SUV της BMW είναι πλέον διαθέσιμη και στην χώρα μας. Ονομάζεται BMW iX3 και σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, η τιμής της ξεκινά από τα 64.200 ευρώ. 

Εξωτερικά το νέο ηλεκτρικό SUV δεν έχει διαφορές με τα υπόλοιπα αδέρφια της, και μόνο αν κοιτάξει κάποιος στο πίσω μέρος, θα βρει πως στην θέση των εξατμίσεων, η iX3 είναι εφοδιασμένη με μπλε διακοσμητικά. Η νέα BMW iX3, έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0.29 και μικρότερη απόσταση από το έδαφος, κατά 7.5 εκατοστά. 

Κινητήριος δύναμη της iX3, είναι μία μπαταρία 74 kWh, που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 286 ίππων και 400 Nm ροπής τοποθετημένο στον πίσω άξονα με κίνηση στους πίσω τροχούς. H νέα BMW iX3 έχει αυτονομία κίνησης 460 χιλιόμετρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6.8 δευτερόλεπτα, με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα.



Σημαντικό στοιχείο ώστε να επιτευχθεί μία τόσο καλή αυτονομία είναι η έξυπνη ανάκτηση ενέργειας. Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο σύστημα αναλύει συνεχώς παραμέτρους, όπως η τοπογραφία, η ροή της κυκλοφορίας ή της διαδρομής. Με βάση αυτά τα δεδομένα, αποφασίζει πότε έχει νόημα να ανακτήσει ενέργεια και πότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει ο χρήστης την υφιστάμενη κινητική ενέργεια, για να συνεχίσετε τη διαδρομή χωρίς να πατάτε το δεξί πεντάλ, κάνοντας "sailing". Φυσικά, η ένταση της ανάκτησης μπορεί επίσης να ρυθμιστεί και χειροκίνητα σε τρία στάδια μέσω των paddles. 

Με ταχυφορτιστή 150 kw η μπαταρία μπορεί να «γεμίσει» από το 0 έως το 80% σε 34 λεπτά, ενώ τα πρώτα μοντέλα θα παραδοθούν το φθινόπωρο. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις