Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Τέλος η Renault Sport, έρχεται η Alpine Cars

11/5/2021

Πέφτει η αυλαία για την ένδοξη Renault Sport, που ήταν υπεύθυνη για τις «πολεμικές» εκδόσεις της γκάμας της Renault των τελευταίων δεκαετιών. Πλέον, τα «καυτά» μοντέλα θα έχουν την θρυλική ονομασία Alpine, η οποία ήδη σχεδιάζει τη δημιουργία 3 γρήγορων οχημάτων.

Η Renault μετά από 45 χρόνια καταργεί το τμήμα Renault Sport, τη θέση του οποίου θα πάρει η Alpine Cars. Αξίζει να αναφερθούμε πως το «πολεμικό» παρακλάδι της γαλλικής εταιρείας ιδρύθηκε το 1976 και αντικατέστησε το παράρτημα της Alpine που εμπλεκόταν στους αγώνες αυτοκινήτων.

Πλέον, όλες οι «καυτές» εκδόσεις των Renault, αντί για το ένδοξο RS σήμα θα φέρουν το ιστορικό έμβλημα της Alpine. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας με σήμα το Ρόμβο. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μοντέλα με τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα της πάλαι ποτέ Renault Sport, αφού η ομάδα της Alpine Cars θα απαρτίζεται από τα ίδια άτομα.



Ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με αυτή την κίνηση: «Ως μέρος της αναδιοργάνωσης του ομίλου Renault κατά μάρκα, είναι σημαντικό οι διάφορες οντότητες που απαρτίζουν την Επιχειρηματική Μονάδα να έχουν το όνομα της Alpine και να διαθέτουν τις αρχές και τις φιλοδοξίες της εταιρείας. Στοχεύουμε να γίνουμε μία premium sport μάρκα που θα πρωτοπορήσει στις καινοτομίες και την τεχνολογία. Η Alpine Cars, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει επάνω στα sport οχήματα είναι ένας κύριος συντελεστής στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Παράλληλα, η Alpine Cars σκοπεύει να διαθέτει μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων. Έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη Lotus για τη δημιουργία ενός νέου ηλεκτρικού sport μοντέλου που θα αντικαταστήσει το A110, ενώ θα παρουσιάσει και μία γρήγορη έκδοση του επερχόμενου Renault 5. Εκτός αυτού, θα δημιουργήσει και ένα τρίτο, sport crossover όχημα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις