Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η ανάρτηση του Mokka X είναι σφιχτή και επηρεάζει την παρεχόμενη άνεση των επιβατών, ωστόσο από την άλλη του προσδίδει ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Το σύστημα IntelliLink προσφέρει δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Test: Opel Mokka X 1,6 CDTi 4X4

Διαβάστηκε από 10887 αναγνώστες - 20/1/2017

To Mokka X εξοπλίζεται με την υπηρεσία Opel OnStar και αυξάνει τα οφέλη που προσφέρει στον οδηγό του.

Το Mokka, το πετυχημένο compact crossover της Opel, πρόσφατα ανανεώθηκε και απόκτησε και ένα Χ στο όνομά του, όπως όλα τα Crossover/SUV της Opel από εδώ και πέρα. Εκτός από τον εξαιρετικό 1,6 λτ. diesel κινητήρα και τον τετρακίνηση, που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία, διαθέτει την υπηρεσία Opel OnStar, ένα φύλακα-άγγελο, 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα ή 24/7 όπως λέγεται. Τι είναι όμως το OnStar; Ας το δούμε πιο αναλυτικά.
 
Opel OnStar
Η υπηρεσία OnStar της Opel είναι ο φύλακας-άγγελος οδηγού και επιβατών των μοντέλων της Opel που το διαθέτουν, όπως το Mokka X της δοκιμής μας. Το «μαγικό» κουμπάκι που το ενεργοποιεί βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου, δίπλα στην πλαφονιέρα και σας κάνει την ζωή πιο εύκολη και κυρίως πιο ασφαλή. Με την υπηρεσία OnStar, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο οδηγός μπορεί να συνομιλήσει με έναν ειδικό σύμβουλο της υπηρεσίας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι κύριες λειτουργίες της υπηρεσίας είναι οι εξής:  
 
• Σε περίπτωση ατυχήματος που προκαλεί ενεργοποίηση των αερόσακων και εφόσον δεν απαντηθεί τηλεφωνική κλήση του συστήματος προς τον χρήστη του αυτοκινήτου, στέλνεται αυτόματα βοήθεια στον τόπο του ατυχήματος.
• Σε περίπτωση κλοπής, το OnStar εντοπίζει το όχημα, ενώ υπάρχει δυνατότητα ακινητοποίησής του με το Remote Ignition Block.
• Τηλεχειρισμός του οχήματος από το smartphone, μέσω ειδικού app που επιτρέπει την επικοινωνία με την OnStar από οπουδήποτε, την ανάκτηση σημαντικών πληροφοριών του οχήματος όπως: κατάσταση λαδιού ή πίεση ελαστικών, το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από απόσταση, τον εντοπισμό οχήματος online, την ενεργοποίηση κόρνας και αλάρμ, το γρήγορο κατέβασμα προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και την εύκολη διαχείριση των ρυθμίσεων του Wi-Fi hotspot του αυτοκινήτου.
• Ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με κάποιον σύμβουλο και να ζητήσει οδηγίες για κάποιο προορισμό ή πχ το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων. Ο σύμβουλος στέλνει απευθείας το ζητούμενο σημείο ως προορισμό στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.
Επιπλέον, το σύστημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διενεργήσει διαγνωστικό έλεγχο του οχήματος (πίεση ελαστικών, κατάσταση αερόσακων, ηλεκτρονικά βοηθήματα κτλ.) και να ενημερώσει ανάλογα τον οδηγό. Το Opel Μοkka X διατίθεται με όλες τις υπηρεσίες Opel OnStar για 5 έτη.
 
Σχεδίαση
Το Mokka X υιοθετεί την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel με το κόμπακτ διαστάσεων αμάξωμά του να δείχνει πιο δυναμικό συνολικά. Νέοι διαθέσιμοι και πιο «ζωντανοί» χρωματισμοί έρχονται να συμπληρώσουν την παλέτα των άλλων 10 διαθέσιμων χρωμάτων  -η σκούρα πορτοκαλί απόχρωση Amber Orange και η πιο έντονη κόκκινη βαφή Absolute Red- και νέες ζάντες αλουμινίου, συμπληρώνουν τις προσθήκες στο Mokka X, διευρύνοντας τις διαθέσιμες επιλογές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις