Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Θα έχει 420PS το νέο Audi RS3;

14/1/2021

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ιπποδύναμη του νέου Audi RS3 θα ξεκινά από τα 420PS, και η ροπή θα στρογγυλοποιηθεί στα 500Nm. Χάρη στις δοκιμές της τετράθυρης έκδοσης στα χιόνια, μπορούμε να δούμε πώς θα είναι το νέο κορυφαίο Audi RS3 sedan.

Το Δεκέμβριο είδαμε το πρωτότυπο του Audi RS3 Sportback να δοκιμάζεται στα χιόνια. Την ίδια εμφάνιση έκανε τώρα και το sedan μοντέλο, το οποίο, όπως και το πεντάθυρο, είχε ελαφρύ καμουφλάζ.

Όπως είναι αναμενόμενο, το εμπρός μέρος είναι το ίδιο στα 2 αδελφά αυτοκίνητα. Ο δυναμισμός του νέου Audi RS3 είναι εμφανής χάρη στον εμπρός προφυλακτήρα με τους μεγάλους αεραγωγούς και το τονισμένο spoiler χαμηλά. Σε σχέση με τα απλά μοντέλα, τα φτερά είναι φαρδύτερα, και τα πλαϊνά sideskirts χαμηλότερα.



Το πίσω μέρος του νέου Audi RS3 sedan έχει αλλαγές οι οποίες συνάδουν με αυτές του RS3 Sportback. Πιο συγκεκριμένα, ο προφυλακτήρας φαίνεται πως διαθέτει διαχύτη, ενώ εκατέρωθεν αυτού βρίσκονται οι απολήξεις της εξάτμισης, οβάλ σχήματος και μεγάλου μεγέθους. Τέλος, στην πόρτα του χώρου αποσκευών δεσπόζει μία διακριτική αεροτομή.

Όσον αφορά τον κινητήρα που θα εξοπλίζει τα νέα Audi RS3, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η βασική ιπποδύναμη του πεντακύλινδρου μοτέρ 2,5 λίτρων θα αυξηθεί κατά 20 άλογα σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, και πλέον θα είναι 420PS, ενώ η ροπή θα είναι 500Nm. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι DSG 7 σχέσεων. Αν αναλογιστούμε πως το υπάρχον Audi RS3 sedan χρειάζεται 4,1 δευτερόλεπτα για το σπριντ 0-100km/h, μπορούμε να φανταστούμε πως το νέο μοντέλο θα πετυχαίνει την ίδια διαδικασία σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.



Εκτός αυτού, η έκδοση Performance ενδέχεται να διαθέτει 450 ίππους και αύξηση του ηλεκτρονικού περιοριστή τελικής ταχύτητας από τα 250km/h στα 280km/h.
Παράλληλα με αυτά, υπάρχουν αναφορές για την τετρακίνηση του νέου Audi RS3. Σύμφωνα με αυτές, η Audi θα χρησιμοποιήσει το σύστημα που εξελίχθηκε πέρσι για το VW Golf R 8ης γενιάς και το Tiguan R. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που διαθέτει είναι η κατανομή ροπής όχι μόνο μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των 2 πίσω τροχών.
Η VW ονόμασε αυτό το σύστημα 4Motion με R-Performance Torque Vectoring, αλλά η λογική λέει πως η Audi θα του δώσει την ονομασία Quattro. Όταν παρουσιάστηκε το VW Golf R, η εταιρεία ανέφερε πως η νέα εξελιγμένη τετρακίνηση σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε αρμονία με «άλλα συστήματα όπως διαφορικά με τη λειτουργία ηλεκτρονικού κλειδώματος και τον προσαρμοστικό έλεγχο πλαισίου DCC».
 
Το νέο Audi RS3 αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος το Φθινόπωρο και να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν το τέλος του 2021.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις