Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Εξελίσσεται το νέο Audi RS3 Sportback

22/12/2020

Το νέο πολεμικό Audi RS3 Sportback θα έχει 394 ίππους, οι οποίοι ίσως γίνουν και 450 στην έκδοση Performance. Το μοντέλο δοκιμάζεται στο χιόνι και μπορούμε να δούμε πως θα είναι η εμφάνισή του.

Η εξέλιξη του νέου Audi RS3 συνεχίζεται, και η εταιρεία δοκιμάζει την Sportback έκδοση σε κρύες συνθήκες με χιόνι.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο φέρει καλύματα, τα οποία όμως δεν κρύβουν πολλά. Είναι εμφανές το σχέδιο του εμπρός προφυλακτήρα, με τη μεγάλη και ανοιχτή μάσκα που κάνει το όχημα να φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικό. Εκατέρωθεν υπάρχουν αεραγωγοί με τραπεζοειδές σχήμα, ενώ χαμηλά βρίσκουμε το spoiler σε σχήμα λεπίδας, αντίστοιχης φιλοσοφίας με αυτό των τρέχοντων μοντέλων.



Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, και στο επάνω μέρος τους φιλοξενούν τα φώτα ημέρας και τα φλας, τα οποία σχηματίζουν μία οριζόντια γραμμή κατά μήκος των φαναριών.
Στο τελείωμα των φουσκωμένων εμπρός φτερών μπορούμε να παρατηρήσουμε κάθετους αεραγωγούς, που ξυπνούν αναμνήσεις από πολλά μοντέλα επιδόσεων του παρελθόντος.

Το πίσω μέρος του νέου RS3 Sportback είναι και αυτό καμουφλαρισμένο, αλλά οι 2 μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης βρίσκονται σε κοινή θέα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως αυτό δεν είναι ένα απλό Audi A3. Ενδιάμεσά τους διακρίνεται ένας διαχύτης. Τέλος, η αεροτομή του νέου μοντέλου είναι διακριτική, χωρίς υπερβολές.


 
Το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να έχει τον turbo πεντακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος αναμένεται να είναι πιο δυνατός και να αποδίδει 394 ίππους και 484Nm ροπής. Υπάρχουν αναφορές για ακόμα μεγαλύτερα νούμερα, που θα αγγίζουν τα 415 άλογα και 500Nm ροπής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να δούμε και ισχυρότερη έκδοση RS3 Performance με 450 ίππους. Για την ώρα όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί αυτά τα στοιχεία.

Η παρουσίαση του νέου Audi RS3 Sportback θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2021. Το μοντέλο θα διατεθεί και με sedan αμάξωμα, αλλά για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει το ντεμπούτο αυτής της έκδοσης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις