Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το 45% της ρύπανσης προέρχεται από τα αυτοκίνητα

Το 45% της ρύπανσης προέρχεται από τα αυτοκίνητα

20/5/2022

Τα στοιχεία μιας νέα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, αποκάλυψαν πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να αποτελεί τη σωτήρια λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

552.000 τόνοι CO2 κάθε μέρα από διαδρομές κάτω των 8 χλμ.

Η έρευνα, η οποία προέρχεται από την ιστοσελίδα The Bike Adviser, αναφέρει πως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, πάνω από τις μισές διαδρομές με αυτοκίνητο είναι σε απόσταση μικρότερη των 5 μιλίων ή 8 χιλιομέτρων. Σε αυτές, τα αυτοκίνητα εκπέμπουν καθημερινά 551.940 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ενώ όλοι αυτοί γίνονται σε ένα κύκλο 8 χιλιομέτρων. Οπότε λοιπόν , γίνεται εύκολα αντιληπτό το συμπέρασμα το πόσο πολύ επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των πόλεων.

Στο μισό οι ρύποι με τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η έρευνα συστήνει την αντικατάσταση των αυτοκινήτων σε αυτές τις διαδρομές, με ηλεκτρικά ποδήλατα. Με αυτόν τον τρόπο, χάρη στο ηλεκτρικό ποδήλατο θα μειώνονταν καθημερινά 273.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Ένα τέτοιο νούμερο δεν περνά αμελητέο, αφού είναι ανάλογο με την ποσότητα που θα απορροφούσαν 4,5 εκατομμύρια φυτώρια δένδρων σε βάθος μίας δεκαετίας.

Τα αυτοκίνητα πρώτα στη λίστα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τα δεδομένα που προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση με τα αυτοκίνητα να είναι πρώτα στη λίστα με το 45% των εκπομπών τους να καταλήγουν στην ατμόσφαιρα. Στη δεύτερη θέση, ακολουθούν τα φορτηγά με 25%, ενώ στο 17% βρίσκονται τα ελαφρά φορτηγά. Η κατηγορία «αεροσκάφη-οχήματα θαλάσσης-σιδηρόδρομοι» βρίσκονται στο 15%.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε