Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Το νέο Hyundai Santa Fe έρχεται το 2021

Διαβάστηκε από 10765 αναγνώστες - 14/10/2020

Με το βελτιωμένο Hyundai Santa Fe που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη νωρίτερα αυτό το έτος, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην παραλλαγή των ΗΠΑ, σε ένα από τα πρώτα πρακτικά βίντεο του δυναμικού SUV. Το παρακάτω βίντεο επισημαίνει μερικές από τις καινοτομίες του αυτοκινήτου, με έμφαση στο σχεδιασμό και στις τεχνικές αλλαγές, ενώ καλύπτει επίσης εν συντομία τις εκδόσεις και τη σειρά του κινητήρα.

Ο τολμηρός σχεδιασμός του μεσαίου μεγέθους SUV της Κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας, περιλαμβάνει μια ακόμη ευρύτερη μάσκα, πλαισιωμένη από τους ανανεωμένους προβολείς και τα LED DRL σε σχήμα Τ. Τα πίσω φώτα, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες είναι νέοι, καθώς επίσης και οι απολήξεις εξάτμισης δεν είναι πλέον ορατές.

Ενώ ο πίνακας του ταμπλό σε μεγάλο βαθμό μοιάζει με αυτόν της προηγούμενης έκδοσης , το 2021 Santa Fe διαθέτει μια νέα κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, έναν επιλογέα ψηφιακής μονάδας δίσκου. Η αφαίρεση του παραδοσιακού μοχλού αλλαγής ταχυτήτων έχει δημιουργήσει περισσότερο χώρο, κάνοντας το λίγο πιο πρακτικό.


Μέρος των αναβαθμίσεων του Κορεάτικου SUV είναι οι διακόπτες, το τυπικό σύστημα ψυχαγωγίας 8 ιντσών ή η προαιρετική οθόνη 10,25 ιντσών, οι ψηφιακοί μετρητές 12,3 ιντσών, το νέο premium σύστημα ήχου από τον Harman Kardon και τέλος η τεχνολογία ψηφιακών κλειδιών. Η αντικατάσταση του τυπικού κινητήρα 2,4 λίτρων έγινε με ένα νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων 191 ίππων, προσφέροντας εκτιμώμενη ροπή 247 Nm, συνδυασμένη με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης μια νέα έκδοση του μοντέλου διατίθεται με ένα turbo diesel κινητήρα 2,5 λίτρων που αποδίδει 277 ίππους και ροπή 422 Nm, σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT). Τέλος, μια plug-in υβριδική έκδοση έχει ενταχθεί στη σειρά, με έναν τετρακύλινδρο turbo diesel 1,6-λίτρων κινητήρα, μια μπαταρία 1,5 kWh και ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει συνδυασμένη απόδοση 225 αλόγων και ροπή 264 Nm.



Δεν υπάρχει ακόμη σχετική ενημέρωση  για την τιμολόγηση, αλλά η Hyundai θα ανακοινώσει σύντομα τις επίσημες λεπτομέρειες, καθώς το Santa Fe του 2021 αναμένεται να φτάσει σε αντιπροσώπους των ΗΠΑ  πριν από το τέλος του έτους. Το υβριδικό Sante Fe θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ από την Κορέα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις