Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Το σκληροτράχηλο Ford Ranger γίνεται... υπερπολυτελές

12/4/2021

Μπορεί να φημίζεται για τον «off-road» χαρακτήρα του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα πολυτελές SUV. Αυτό είναι η νέα πολυτελείς έκδοση του Ford Ranger και θα διατεθεί σε περιορισμένη παραγωγή.

Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει περισσότερο από κάθε φορά η φράση «από τα αλώνια στα σαλόνια», μιας και η Ford έρχεται να δώσει μία premium αισθητική στο σκληροτράχηλο Ranger που μόνο επαγγελματικό όχημα δε θα μπορούμε να το πούμε. Ο λόγος για το Stormtrak, το οποίο βασίζεται ουσιαστικά στην έκδοση Wildtrak και δίνει έμφαση στην πολυτέλεια.

Αρχικά, όλα τα αντίτυπα της περιορισμένης αυτής παραγωγής εξοπλίζονται με τον γνωστό bi-turbo EcoBlue κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος αποδίδει 213 ίππους και 500 Nm ροπής. Ασφαλώς υπάρχει σύστημα τετρακίνησης και η κίνηση μεταδίδεται από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 10 σχέσεις. Οι μεγάλες αλλαγές όμως έρχονται στο αισθητικό κομμάτι, με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει αρχικά από το χρώμα Rapid Red, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά σε αυτή την έκδοση.



Εξωτερικά υπάρχουν στάνταρ LED προβολείς και «στιβαρά» προστατευτικά τμήματα, ενώ επιπλέον στοιχεία διαφοροποίησης είναι τα αυτοκόλλητα στο καπό και στο πλαϊνό τμήμα του αμαξώματος. Επιπλέον στο πίσω μέρος υπάρχει σπορ μπάρα, αλλά και ένας μαύρος προφυλακτήρας.  Διαφοροποιημένο είναι και το πάτωμα της καρότσας, το οποίο φέρει διαχωριστικό τμήμα, ενώ δεν υπάρχει αλλαγή ως προς το ωφέλιμο φορτίο του ενός τόνου και το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης παραμένει στα 3.500 κιλά, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Wildtrak.



«Premium» στοιχεία συναντάμε και στο εσωτερικό, εκεί όπου πρωταγωνιστούν οι μαλακές δερμάτινες επενδύσεις, τα κεντητά λογότυπα Stormtrak και τα μαξιλάρια από τεχνικό ύφασμα. Οι επιφάνειες του εσωτερικού υιοθετούν την απόχρωση Tinted Graphite με κόκκινη ραφή παντού και αντικατοπτρίζουν τη μοναδική εξωτερική παλέτα του Stormtrak.

Το νέο Ford Ranger Stormtrak θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και αναμένεται στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2021, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι τη χρονιά που πέρασε πέτυχε νέο ρεκόρ με μερίδιο 34,9% στην κατηγορία του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις