Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τουρμπάτο Swift Sport με 150 PS

10/7/2017

Για πρώτη φορά με turbo κινητήρα και με βάρος κάτω από 900 κιλά αναμένεται να αφιχθεί η επερχόμενη κορυφαία έκδοση Sport του καινούργιου Suzuki Swift. Δείτε τις 5 νέες εικόνες που δημοσιεύτηκαν, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για το «καυτό» ιαπωνικό μικρό.

Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από το επίσημο λανσάρισμα της νέας τέταρτης γενιάς του Suzuki Swift, ενώ λίγες εβδομάδες πριν είδατε πρώτοι στο Autotriti.gr την πρώτη δοκιμή του μοντέλου στην έκδοση με τον 1.000άρη turbo κινητήρα απόδοσης 112 ίππων. Σήμερα λοιπόν, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέες ψηφικά επεξεργασμένες εικόνες από Ιάπωνες σχεδιαστές για την κορυφαία Sport έκδοση του μοντέλου, αποκαλύπτοντας πλήθος νέων στοιχείων για την εξωτερική του εμφάνιση.

Αισθητικά, το ισχυρό μικρό της Suzuki διαθέτει έντονα σπορ στοιχεία με αρκετές επεμβάσεις στο αμάξωμα. Ο νέος εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει μεγάλους κυψελοειδείς αεραγωγούς, που πλαισιώνονται από έντονες καμπλύλες και το χαρακηριστικό μαύρο σπόιλερ στο χαμηλότερο τμήμα. Έπειτα, το bodykit ολοκληρώνεται με τα μαύρου χρώματος πλαϊνά μαρσπιέ και πίσω σπόιλερ, ενώ εντύπωση προκαλεί στο πίσω μέρος η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο σίγουρη είναι η επιλογή μιας βελτιωμένης έκδοσης του τετρακύλινδρου 1.400άρη turbo βενζινοκινητήρα, με κωδική ονομασία K14C, που γνωρίσαμε στο Vitara, με απόδοση 150 ίππων και 250 Nm ροπής. Το σύνολο θα ολοκληρώνεται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ μικρή πιθανότητα συγκεντρώνει το γεγονός του εξοπλισμού του με σύστημα τετρακίνησης το οποίο συναντούμε στη γκάμα του νέου Swift.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη Suzuki παλιότερα το νέο Swift Sport, εκτός από τουρμπάτο θα είναι και κατά πολύ ελαφρύτερο του προκατόχου του.  Για την ακρίβεια θα είναι περίπου 175 κιλά ελαφρύτερο, κάτι που σημαίνει πως θα ζυγίζει κάτω από 900 κιλά, κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς η νέα γενιά Swift έχει βάρος 890 κιλά. Ως εκ τούτου το νέο Swift Sport θα έχει καλύτερη σχέση κιλών/ίππο από fun to drive μοντέλα όπως το Toyota GT86.
 
Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο Swift Sport αναμένονται λίγο πριν το τέλος του χρόνου, όπου και θα γίνει το επίσημο λανσάρισμα του «καυτού» ιαπωνικού μικρού. Πόση τύχη πιστεύεται ότι θα έχει απέναντι στις κορυφαίες εκδόσεις των αντίπαλων μικρών μοντέλων, όπως τα Toyota Yaris GRMN, VW Polo GTI, Opel Corsa OPC, Ford Fiesta ST κ.ο.κ.;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις