Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

140 ίπποι σε 970 κιλά για το νέο Suzuki Swift Sport

13/9/2017

Επίσημη παρουσίαση για τη νέα τρίτη γενιά του Suzuki Swift Sport στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Εμφάνιση
Σκανάροντας το νέο ισχυρό μικρό της Suzuki, δείχνει πιο σπορ από ποτέ ενώ έχει δεχθεί πολλές εντυπωσιακές επεμβάσεις στο αμάξωμα. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει μεγάλους κυψελοειδείς αεραγωγούς, που πλαισιώνονται από έντονες καμπλύλες και το χαρακτηριστικό μαύρο σπόιλερ στο χαμηλότερο τμήμα. Ακόμη, το bodykit ξεχωρίζει με τα μαύρα πλαϊνά μαρσπιέ και το πίσω σπόιλερ, ενώ φυσικά τα βλέμματα τραβάει και η διπλή εξάτμιση.

Εσωτερικό
Στα του εσωτερικού τώρα, την πιο σπορ διάθεση πετυχαίνουν τα ημι-μπάκετ υφασμάτινα καθίσματα , το flat-bottomed τριάκτινο τιμόνι, τα πεντάλ αλουμινίου, οι εντυπωσιακές κόκκινες λεπτομέρειες στην κονσόλα και τις πόρτες αλλά και οθόνη αφής του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό.


Διαστάσεις
Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 15χλστ σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ έχει 20χλστ μεγαλύτερο μεταξόνιο όντας 40 χλστ φαρδύτερο στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Πέραν αυτού, στο καλύτερο «πάτημα» βοηθούν και οι ζάντες 17 ιντσών, αλλά και το σύστημα ανάρτησης με πλήθος εξαρτημάτων από την εταιρία Monroe.

 
Κινητήρες
Η ιαπωνική φίρμα επέλεξε για το «καυτό» μικρό της τον τετρακύλινδρο 1.400άρη Boosterjet turbo βενζινοκινητήρα που γνωρίσαμε στο Vitara, με απόδοση 140 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής από τις 2.500 έως και τις 3.500 σ.α.λ..  Συμπληρώστε και ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο ενώ το βάρος δε ξεπερνά τα 970 κιλά. Η αναλογία ροπής/κιλό της τάξεως των 4,2 κιλών/Nm θεωρείται άκρως ανταγωνιστική.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις