Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW ID.Aero: Η απάντηση των Γερμανών στην Tesla;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW ID.Aero: Η απάντηση των Γερμανών στην Tesla;

Διαβάστηκε από 5565 αναγνώστες - 30/6/2022

Το ID.Aero είναι το νέο ηλεκτρικό sedan της VW, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των ID μοντέλων. Με αεροδυναμικό σχεδιασμό και αυτονομία έως 620 χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο θα μπει σε παραγωγή το 2023 και θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη, Κίνα και Αμερική.

Το πρώτο ηλεκτρικό sedan της VW

Η ηλεκτρική οικογένεια ID της VW ξεκίνησε με το hatchback ID.3 και συνεχίστηκε με τα SUV ID.4 και ID.5, καθώς και με το ID.Buzz, το διάδοχο του θρυλικού Transporter Τ1. Τώρα, σειρά έχει η sedan κατηγορία, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει «παραγκωνιστεί» από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τελευταία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Χωρίς μεγάλες διαφορές από την έκδοση παραγωγής

Το VW ID.Aero είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Κίνα. Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι σε μορφή πρωτοτύπου (concept), αλλά η έκδοση παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου, χωρίς σημαντικές διαφορές.

Με άκρως αεροδυναμικό design το VW ID.Aero

Το VW ID.Aero χρησιμοποιεί την MEB πλατφόρμα και ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων sedan. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι αεροδυναμικός, με την οροφή να παραπέμπει σε coupe μοντέλα, ενώ στοιχεία όπως οι έντονα κεκλιμένες εμπρός κολώνες, οι «χειρολαβές» αφής στις πόρτες που δεν εξέχουν από το αμάξωμα και έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές, καθώς και ο εμπρός πρόβολος με την «κλειστή» μάσκα, συμβάλλουν σε έναν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd), μόλις 0,23.

Τα κομψά φανάρια εμπρός αλλά και πίσω, με ιδιαίτερο κυψελωτό μοτίβο, τα σήματα που φωτίζονται, αλλά και οι ιδιαίτερες ζάντες 22 ιντσών, χαρίζουν το απαραίτητο φουτουριστικό χαρακτήρα στο ηλεκτρικό sedan μήκους σχεδόν 5 μέτρων, ενώ λεπτομέρειες όπως οι νευρώσεις στο πλαϊνό μέρος του αμαξώματος και η πλευρική γραμμή των παραθύρων ενισχύουν το δυναμισμό.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε