Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
5 μεταχειρισμένα mini ιδανικά για την πόλη

5 μεταχειρισμένα mini ιδανικά για την πόλη

17/5/2024

Έχουν μικρές διαστάσεις για να χωράνε παντού.
Μέχρι 6.000 ευρώ: Fiat Panda του 2008, Skoda Citigo του 2017.
Μέχρι 10.000 ευρώ: Toyota Aygo του 2019, Fiat 500 του 2014.
Με λίγα παραπάνω: Peugeot 108 του 2020.

Έχουν μικρές διαστάσεις για να χωράνε παντού

Τα αυτοκίνητα της mini κατηγορίας αποτελούν την ιδανική λύση για τους οδηγούς που θέλουν να κινούνται κατά κύριο λόγο μέσα στα αστικά κέντρα, με τις μικρές διαστάσεις να τα κάνουν ικανά να ελίσσονται ακόμα και στα πιο στενά δρομάκια και ταυτόχρονα να κάνουν τη διαδικασία εύρεσης θέσης στάθμευσης πιο εύκολη υπόθεση.

Με τις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων να αυξάνονται όλο και περισσότερο, η στροφή στην αγορά μεταχειρισμένων αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα mini. Κάναμε έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζουμε 5 μοντέλα κατασκευασμένα για να κινούνται με μεγάλη άνεση μέσα στην πόλη, με το πιο προσιτό να κοστίζει λιγότερα από 4.000 ευρώ και το πιο ακριβό να ξεπερνά ελαφρώς τα 10.000 ευρώ, ούτως ώστε να μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ budget. Ας τα δούμε αναλυτικά!

Μέχρι 6.000 ευρώ: Fiat Panda του 2008, Skoda Citigo του 2017


Το Fiat Panda είναι ένα μοντέλο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, με την πρώτη γενιά να κάνει το ντεμπούτο της το 1980 και τη δεύτερη να βρίσκεται σε παραγωγή από το 2003 μέχρι το 2012.
Παρά τις «μαζεμένες» διαστάσεις, το Fiat Panda έχει χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν 4 ενήλικες επιβάτες. Η θέση οδήγησης είναι ψηλή, κάτι που σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα συμβάλλει στην αυξημένη ορατότητα, ενώ η ανάρτηση είναι άνετη και απορροφά σωστά τις κακοτεχνίες του δρόμου. Η υποβοήθηση τιμονιού έχει και λειτουργία «city», η οποία ελαφραίνει αρκετά την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο βολικό για τις μανούβρες εντός της πόλης.
 


Το Skoda Citigo αποτελεί το δίδυμο «αδελφάκι» του VW Up! και του Seat Mii. Ένα από τα μεγαλύτερα «ατού» του αυτοκινήτου είναι το μήκος του, που είναι 3,6 μέτρα, και κάνει το Citigo ικανό να παρκάρει σε σημεία όπου άλλα αυτοκίνητα δεν μπορούν.
Στο mini της Skoda θα χωρέσουν 4 ενήλικες επιβάτες. Εμπρός θα ταξιδέψουν άνετα ψηλοί ακόμα και ύψους 1,9 μέτρων, ενώ πίσω θα βολευτούν 2 άτομα με ύψος γύρω από το μέσο όρο.
Το εσωτερικό είναι εργονομικό και ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 251 λίτρα.
Εκτός από ευέλικτο, το Skoda Citigo είναι άνετο, με την ποιότητα κύλισης να είναι υψηλή.

Μέχρι 10.000 ευρώ: Toyota Aygo του 2019, Fiat 500 του 2014


Το Toyota Aygo έκανε την εμφάνισή του το 2005, ενώ η δεύτερη γενιά του μοντέλου λανσαρίστηκε το 2014. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, είναι νεανικός, ενώ οι χώροι είναι επαρκείς για 4 ενήλικες επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 168 λίτρα, απόρροια των μικρών διαστάσεων του ιαπωνικού mini.
Η ευελιξία στην πόλη είναι τεράστια, με τον κύκλο στροφής να είναι 9,6 μέτρα, γεγονός που καθιστά το Toyota Aygo ικανό να μπορεί να κάνει επιτόπιες μανούβρες και να στρίβει απροβλημάτιστα σε κάθετα στενά. Η ανάρτηση έχει βελτιωθεί σε σχέση με την πρώτη γενιά και πλέον είναι πιο άνετη, ενώ το τιμόνι γίνεται τεχνητά πιο βαρύ σε υψηλότερες ταχύτητες, κάνοντας το μοντέλο σταθερό στον αυτοκινητόδρομο.
 


Το Fiat 500 αποτελεί τη στυλάτη, retro πρόταση των mini πόλης, με το design του να παραπέμπει στο «500αράκι» που κυκλοφόρησε από το 1957 έως το 1975 και αγαπήθηκε ιδιαίτερα.
Ο retro σχεδιασμός συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Fiat 500. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ποιοτικά, με προσεγμένο φινίρισμα, και η ευρυχωρία είναι αρκετή για 4 ενήλικες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 185 λίτρα.
Το Fiat 500 είναι ευκολοδήγητο και βρίσκεται στο στοιχείο του στην πόλη, με την περιμετρική ορατότητα να είναι πολύ καλή. Η ανάρτηση είναι ελαφρώς σφικτή σε αίσθηση, και ως εκ τούτου περιορίζει τις κλίσεις σε δρόμους με στροφές, επιτρέποντας στον οδηγό να κινηθεί σβέλτα.

Με λίγα παραπάνω: Peugeot 108 του 2020


Το Peugeot 108 εμφανίστηκε το 2014 ως ο αντικαταστάτης του 107 και, όπως και ο προκάτοχός του, μοιράζεται εξαρτήματα με το Toyota Aygo και το Citroen C1.
Στο εσωτερικό του γαλλικού μοντέλου έχει γίνει χρήση ποιοτικών, αν και σκληρών, πλαστικών, με τη συναρμογή να είναι στιβαρή, ενώ στο κέντρο δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος infotainment 7 ιντσών. Στο αυτοκίνητο θα χωρέσουν 4 ενήλικες επιβάτες και το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 196 λίτρα, αριθμός ικανοποιητικός για τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Η ρύθμιση της ανάρτησης του Peugeot 108 είναι σχετικά μαλακή, ούτως ώστε να απορροφά καλά τις κακοτεχνίες των αστικών δρόμων. Ακόμα και εκτός πόλης όμως οι κλίσεις δεν είναι μεγάλες και δεν θα προβληματίσουν τον οδηγό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε