Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mini Countryman diesel 5ετίας: Είναι στυλάτο, είναι όμως καλό;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mini Countryman diesel 5ετίας: Είναι στυλάτο, είναι όμως καλό;

23/12/2022

Το Mini Countryman είναι ένα SUV μοντέλο που απευθύνεται στους λάτρεις των Mini που παράλληλα θέλουν ένα αυτοκίνητο με «περιπετειώδη» εκτός δρόμου χαρακτήρα. Τα πρώτα μοντέλα της δεύτερης γενιάς, που κυκλοφόρησαν το 2017, είναι πλέον 5 ετών. Πόσο αξιόπιστα είναι για αγορά ως μεταχειρισμένα;

Μεταχειρισμένο Mini Countryman του 2017: Αξίζει η αγορά του;

Το Mini Countryman είναι ένα από τα πιο στυλάτα SUV της αγοράς, με σχεδιασμό που έχει ρετρό καταβολές και παραπέμπει στο θρυλικό βρετανικό Mini που ήταν δημιουργία του Sir Alec Issigonis. Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε αυτούς που αγαπούν τα Mini και αποζητούν ένα SUV κατάλληλο για περιηγήσεις και εκδρομές στην ύπαιθρο. Πόσο αξιόπιστο είναι το Mini Countryman ως μεταχειρισμένο;

Αναλύουμε εξονυχιστικά ένα μοντέλο του 2017, δηλαδή το αμέσως προηγούμενο Countryman (η εταιρεία ανανέωσε το SUV το 2020), το οποίο έχει diesel κινητήρα και έχει διανύσει 94.000 χλμ. Τι ζημιές βγάζει και πόσο καλό παραμένει μετά από 5 χρόνια το Mini Countryman;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι ζημιές βγάζουν τα Mini Countryman γενιάς 2017-2020;

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 150 άλογα και μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.



Ο diesel κινητήρας παράγει θόρυβο όταν είναι κρύος, αλλά λειτουργεί σωστά και οικονομικά, μιας και η μέση κατανάλωση μετρήθηκε 5,3 λτ/100 χλμ, ενώ η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 8,8 δλ.

Εν κινήσει, το κιβώτιο ταχυτήτων αλλάζει σχέσεις απροβλημάτιστα, ενώ αντίστοιχα δεν παρατηρούνται φθορές στις αναρτήσεις και τα ρουλεμάν, ούτε διαρροές υγρών από τα μηχανικά μέρη.

Σύμφωνα με test μακράς διαρκείας της AutoBILD, στο οποίο οι Γερμανοί συνάδελφοι διένυσαν 100.000 χλμ μέσα σε 2 χρόνια με ένα βενζινοκίνητο Mini Countryman 136 ίππων, το μόνο απρόοπτο ήταν ένα αναπάντεχο σβήσιμο του κινητήρα, το οποίο επιλύθηκε με αναβάθμιση του λογισμικού του εγκεφάλου. Αξίζει να αναφέρουμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το Mini έφτασε φυσιολογικά στην αντιπροσωπεία και δεν πήγε φορτωμένο σε οδική βοήθεια.

Για τα Mini Countryman έγιναν τρεις ανακλήσεις, δύο το 2018, με τη μία να αφορά τα ρουλεμάν του εμπρός άξονα και την άλλη ελαττωματικές αντλίες καυσίμου, καθώς και μία το 2020 σχετικά με τις μπαταρίες της Plug-in υβριδικής έκδοσης. Αν το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε έχει ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες ανακλήσεις, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε