Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Suzuki Jimny 5ετίας: Θα το έπαιρνες μεταχειρισμένο;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Suzuki Jimny 5ετίας: Θα το έπαιρνες μεταχειρισμένο;

Διαβάστηκε από 2672 αναγνώστες - 16/2/2023

Το Suzuki Jimny που κυκλοφόρησε το 2018 ήταν διαθέσιμο ως επιβατικό μέχρι το 2020. Αυτό κάνει τους μη επαγγελματίες που θέλουν να αποκτήσουν το μικρό ιαπωνικό 4x4 να αναγκάζονται να στραφούν στην αγορά μεταχειρισμένων. Πόσο αξιόπιστα είναι τα συγκεκριμένα Suzuki Jimny, τώρα που τα πιο παλιά είναι 5 ετών;

Πόσο καλό είναι το Suzuki Jimny κατασκευής 2018-2020 ως μεταχειρισμένο;

Το Suzuki Jimny που εμφανίστηκε το 2018 κέρδισε αμέσως πολλούς θαυμαστές, τόσο λόγω του ρετρό σχεδιασμού του, όσο και των καλών ικανοτήτων εκτός δρόμου που διαθέτει. Η χαρά ωστόσο κράτησε λίγο, μιας και οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων της Ευρωπαϊκής αγοράς είχαν ως αποτέλεσμα την παύση διαθεσιμότητας του Jimny, τουλάχιστον ως επιβατικού, το 2020. Το μοντέλο επέστρεψε στις αντιπροσωπείες τον Απρίλη του 2021, αλλά μόνο ως επαγγελματικό, χωρίς πίσω καθίσματα.

Αυτό σημαίνει πως όποιος ιδιώτης θέλει να αγοράσει τη συγκεκριμένη γενιά του Suzuki Jimny θα πρέπει να το βρει αποκλειστικά ως μεταχειρισμένο. Τι ζημιές βγάζουν τα εν λόγω μοντέλα στην πρώτη 5ετία; Ποιες είναι οι τυπικές τους φθορές;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Απροβλημάτιστα τα μηχανικά μέρη του Suzuki Jimny 2018-2020

Κάτω από το τετραγωνισμένο καπό του Suzuki Jimny παραγωγής 2018-2020 βρίσκουμε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP PRO.

Όταν δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο καινούργιο (εδώ θα διαβάσετε τη δοκιμή του Suzuki Jimny το 2019) η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρωνόταν σε 12 δλ, ενώ η μέση πραγματική κατανάλωση μετρήθηκε στα 8,3 λτ/100 χλμ.
Το μοτέρ του Suzuki Jimny είναι ράθυμο, ωστόσο το αυτοκίνητο δεν εξελίχθηκε για να δρέπει δάφνες στα φανάρια και σε ασφάλτινες πίστες, αλλά εκτός δρόμου. Εκεί λάμπουν οι δυνατότητες του ιαπωνικού off-roader, κάτι που διατηρείται και στα μεταχειρισμένα μοντέλα 5 χρόνια μετά.Αντικατοπτρίζοντας την σκληροτράχηλη εμφάνιση του αμαξώματος, ο κινητήρας του Suzuki Jimny είναι απροβλημάτιστος και άφθαρτος. Κατά τη δοκιμή ενός μοντέλου που πλησιάζει την 4ετία, το μόνο που παρατηρήθηκε ήταν θόρυβος από το transfer case της τετρακίνησης.

Το συγκεκριμένο Suzuki Jimny κυκλοφορούσε στην Γερμανία, παρόλα αυτά δεν έχει το παραμικρό ίχνος σκουριάς. Αξίζει να γνωρίζετε πως τα Suzuki έχουν 12ετή εγγύηση κατά της διάβρωσης της σκουριάς.

Τι φθορές θα βρω σε ένα Suzuki Jimny 5ετίας;

Ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας και οι εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες που έχει το Suzuki Jimny είναι τόσο ευχή, όσο και «κατάρα» για το μοντέλο. Ο λόγος φυσικά για αυτό είναι η χρήση που έχει κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος ενδέχεται να αγόρασε το αυτοκίνητο για να κινείται κυρίως σε χώματα, νεροφαγώματα και ποτάμια.Οι συγκεκριμένες διαδρομές αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του Suzuki Jimny, όμως έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά στα ανθεκτικά μηχανικά μέρη και την δημιουργία ζημιών στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε