Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Test μεταχειρισμένου: Audi A5 Sportback 2016-
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test μεταχειρισμένου: Audi A5 Sportback 2016-

27/07/2024

Οι κινητήρες του Audi A5 2016- είναι αξιόπιστοι.
Φθείρονται τα ρουλεμάν στους άξονες και οι δίσκοι των φρένων.
Σε καλή κατάσταση το εσωτερικό, λερώνονται εύκολα οι ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες.
Έχει χαμηλή οροφή που θυμίζει coupe αλλά χωράνε άνετα 4 ενήλικες.

Οι κινητήρες του Audi A5 2016- είναι αξιόπιστοι

Η πρώτη γενιά του Audi A5 παρουσιάστηκε το 2007 και κέρδισε τις εντυπώσεις με τον coupe σχεδιασμό της, δίνοντας τη σκυτάλη στη δεύτερη, που έκανε το ντεμπούτο της το 2016 και βρίσκεται σε παραγωγή μέχρι και σήμερα.
Αυτό σημαίνει πως τα πιο παλιά Audi A5 της δεύτερης γενιάς έχουν συμπληρώσει 8 χρόνια κυκλοφορίας, και ως εκ τούτου γίνονται πιο προσιτά ως μεταχειρισμένα. Για να δούμε πόσο καλή επιλογή αποτελεί το γερμανικό coupe ως μεταχειρισμένο, δοκιμάζουμε ένα μοντέλο του 2018, το οποίο μέσα σε 6 χρόνια έχει διανύσει 140.000 χιλιόμετρα, και αναλύουμε τις φθορές που εμφανίζει, καθώς και τις αναφορές ζημιών για τα μηχανικά του μέρη.

Το Audi A5 Sportback που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διαθέτει τον δίλιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 150 άλογα, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων και την ισχύ να περνά στους εμπρός τροχούς. Τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου λειτουργούν απροβλημάτιστα, με τον κινητήρα να είναι ήσυχος και ταυτόχρονα να επιταχύνει σθεναρά το αυτοκίνητο. Οι αλλαγές στο μηχανικό κιβώτιο γίνονται σωστά και ομαλά, ενώ το σύστημα διεύθυνσης δεν εμφανίζει κενά. Ένα από τα δυνατά σημεία του εν λόγω μοτέρ είναι η χαμηλή κατανάλωση, η οποία κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν 5,5 λτ/100 χλμ.

Η συγκεκριμένη έκδοση μετονομάστηκε σε 35 TDI από το τέλος του 2018, ενώ η αμέσως ισχυρότερη εκδοχή του δίλιτρου TDI κινητήρα (40 TDI) έχει ισχύ 204 άλογα, ένας αριθμός που είναι παραπάνω από αρκετός για την καθημερινότητα.
Τα μηχανικά σύνολα του Audi A5 2016- πληρούν προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Ο δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας με κωδικό EA888 είναι πιο «ζωντανός» και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα κατανάλωσης λαδιού των προηγούμενων μοντέλων. Αναλόγως της έκδοσης το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει από 150 έως 265 άλογα.
Ο τρίλιτρος diesel κινητήρας (εκδόσεις 45 και 50 TDI) έχει ισχύ 218 και 286 ίππους, ραφιναρισμένη λειτουργία και προσφέρει οικονομία στα καύσιμα, ενώ το A5 g-tron έχει κινητήρα φυσικού αερίου με 170 ίππους.

Στην κορυφή βρίσκονται οι εκδόσεις S 5 και RS 5 με ισχύ 354  και 450 άλογα αντίστοιχα, οι οποίες απευθύνονται σε πιο «ειδικό» κοινό. 

Φθείρονται τα ρουλεμάν στους άξονες και οι δίσκοι των φρένων

Το Audi A5 είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα διανύσετε ευχάριστα μεγάλες αποστάσεις. Το μοντέλο που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διατηρεί την υψηλή ποιότητα κύλισής του, αν και οι δίσκοι των φρένων είναι φθαρμένοι και τρίβονται στα τακάκια.

Εκτός από τους δίσκους, υπάρχει πιθανότητα να βρείτε αυξημένη φθορά στα ρουλεμάν των αξόνων, αν και στο μοντέλο της δοκιμής μας δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα προχωρημένα σημάδια «κόπωσης». Αν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έχουν συντηρήσει σωστά το αυτοκίνητό τους, δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ακόμα και σε μοντέλα με παραπάνω από 200.000 χιλιόμετρα.

Σε καλή κατάσταση το εσωτερικό, λερώνονται εύκολα οι ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες

Το εσωτερικό του Audi A5 που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διατηρείται σε καλή κατάσταση. Οι διακόπτες δεν έχουν ξεβάψει, ενώ δεν υπάρχουν γρατζουνιές και χαρακιές στις επενδύσεις εντός της καμπίνας.
Το σύστημα infotainment MMI είναι σταθερό και δεν εμφανίζει κολλήματα και καθυστερήσεις, και η αίσθηση ποιότητας του μοντέλου είναι υψηλή, ακόμα και μετά από 6 χρόνια κυκλοφορίας, με τη συναρμογή να είναι στιβαρή και τα υλικά που έχουν επιλεχθεί να είναι από το επάνω ράφι.

Το μόνο σημάδι από τη χρήση βρίσκεται στις ανοιχτόχρωμες υφασμάτινες ταπετσαρίες που λερώνονται σχετικά εύκολα, κάτι που βέβαια μπορεί να διορθωθεί με έναν καθαρισμό του εσωτερικού. Το αφρώδες υλικό ωστόσο διατηρεί σωστά τη φόρμα του.

Έχει χαμηλή οροφή που θυμίζει coupe αλλά χωράνε άνετα 4 ενήλικες

To Audi A5 είναι διαθέσιμο ως «παραδοσιακό» coupe, ως cabrio αλλά και ως 5θυρο, που ονομάζεται Sportback. Το σχήμα του τελευταίου θυμίζει τετράθυρο coupe, με τη γραμμή οροφής να είναι χαμηλή και τα πλευρικά παράθυρα να είναι χωρίς πλαίσιο. Παρ' όλα αυτά, κάθεσαι σχετικά άνετα και στα τέσσερα καθίσματα, με τον «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω να είναι επαρκής. Η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πρακτική, ανοίγει διάπλατα και επιτρέπει την εύκολη φόρτωση του χώρου αποσκευών.


Συμπέρασμα: Το Audi A5 2016- διατηρείται «φρέσκο»

Το Audi A5 είναι όμορφο, στιβαρό και έχει ισχυρούς και αξιόπιστους κινητήρες. Οι φθορές είναι περιορισμένες, ενώ το Sportback αμάξωμα ισορροπεί ανάμεσα στην πρακτικότητα και στο δυναμικό coupe design.

Οι τιμές των μεταχειρισμένων Audi A5 2016- διαμορφώνονται ως εξής, με τον μέσο όρο για κάθε χρονιά να εξαρτάται από τα διαθέσιμα οχήματα και τις εκδόσεις κινητήρα και εξοπλισμού αλλά και των διανυθέντων χιλιομέτρων του εκάστοτε μοντέλου.
Χρονολογία μοντέλου Μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένου
Audi A5 2017 35.000 ευρώ
Audi A5 2018 34.000 ευρώ
Audi A5 2019 43.000 ευρώ
Audi A5 2020 51.000 ευρώ
Audi A5 2021 56.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις