Test Συνεργείων
Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Toyota Yaris 2012-2019: Πόσο καλό είναι σαν μεταχειρισμένο;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Yaris 2012-2019: Πόσο καλό είναι σαν μεταχειρισμένο;

Διαβάστηκε από 13929 αναγνώστες - 26/5/2023

Το προηγούμενο Toyota Yaris έκανε το ντεμπούτο του πριν από 11 χρόνια. Πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο για αγορά μεταχειρισμένου; Δοκιμάζουμε ένα Toyota Yaris με τον βασικό χιλιάρη κινητήρα και καταγράφουμε τις συνήθεις φθορές και βλάβες που παρουσιάζει το μοντέλο.

Πόσο καλό είναι το προηγούμενο Toyota Yaris ως μεταχειρισμένο;

Το Toyota Yaris έκανε το ντεμπούτο του πριν από 23 χρόνια, και από τότε βρίσκεται σταθερά στις λίστες με τα best-seller μοντέλα, χάρη στη μεγάλη αξιοπιστία, την ευρυχωρία και την τεχνολογία που διαθέτει. Πλέον το ιαπωνικό μικρό βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του, γεγονός που καθιστά την ακριβώς προηγούμενη, που κυκλοφόρησε από το 2012 έως το 2019 πιο προσιτή ως μεταχειρισμένη.

Πόσο αξιόπιστο είναι το προηγούμενο Toyota Yaris, τώρα που τα πιο παλιά είναι 11 ετών; Παρουσιάζει ζημιές, ή συνεχίζει την παράδοση που το θέλει άκρως αξιόπιστο;

Δοκιμάζουμε ένα μοντέλο με τον εισαγωγικό χιλιάρη κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 69 ίππους, και σας παρουσιάζουμε τα ευρήματα μας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αξιόπιστο το προηγούμενο Toyota Yaris

Το μεταχειρισμένο Toyota Yaris που έχουμε στη διάθεσή μας εφοδιάζεται με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, camera οπισθοπορείας, κλιματισμό και εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα. Ο τρικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 69 άλογα και 95 Nm ροπής. Μπορεί να μην δρέπει δάφνες στις επιδόσεις, όμως έχει χαμηλή κατανάλωση και είναι αξιόπιστος.

Αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω ισχύ θα βρει το Toyota Yaris με τα 99 άλογα, από έναν κινητήρα 1,33 λίτρων, και στην περίπτωση μοντέλων από το 2017 και έπειτα το Yaris με τα 111 άλογα, από ένα μοτέρ 1,5 λίτρων.

Παράλληλα, το Toyota Yaris της τρίτης γενιάς είναι διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση, με 100 ίππους. Το κινητήριο σύνολο είναι ιδιαίτερα απροβλημάτιστο, όπως φάνηκε και σε δοκιμή διαρκείας 100.000 χιλιομέτρων της AutoBild το 2016.
Το προηγούμενο Toyota Yaris κυκλοφόρησε και σε πετρελαιοκίνητη έκδοση, με μοτέρ 1,4 λίτρων. Το 2015 υπήρξαν αναφορές σχετικά με λάδια στο intercooler. Στην περίπτωση διαρροών στο turbo ή στην αντλία κενού, τότε γίνονταν αντικατάσταση στα δυσλειτουργικά εξαρτήματα ως χειρονομία καλής θέλησης. Επίσης το 2016 έγινε μια ενέργεια για αλλαγή όσων ρουλεμάν στήριξης των ελατηρίων φθείρονταν πρόωρα.
 

Τι φθορές θα βρω σε ένα Toyota Yaris;
Περνώντας στον τομέα των φθορών, το προηγούμενο Toyota Yaris αντιστέκεται καλά στο πέρασμα των χρόνων. Αν το αυτοκίνητο έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα εντός πόλης, υπάρχει πιθανότητα να είναι αρκετά φθαρμένος ο δίσκος συμπλέκτη, κάτι που είναι συνηθισμένο στα οχήματα που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με ορισμένα «παράπονα» ιδιοκτητών, η βαφή του αμαξώματος είναι αρκετά λεπτή, γεγονός που την κάνει επιρρεπή στις βαθιές γρατζουνιές, οι οποίες μπορούν να φτάσουν στο μέταλλο.

Αν το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε προέρχεται από τη Γερμανία, μια χώρα που είναι γνωστή για το αλάτι που χρησιμοποιείται στους χιονισμένους δρόμους, καλό είναι να κάνετε έναν οπτικό έλεγχο κάτω από το αμάξωμα, αφού αν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν έπλεναν το αυτοκίνητο από κάτω, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει δημιουργηθεί σκουριά στα ψαλίδια.

Παρόλα αυτά, στο εσωτερικό του προηγούμενου Toyota Yaris δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια φθοράς. Τα πλαστικά της καμπίνας δεν τρίζουν, οι επενδύσεις δεν έχουν σκισίματα και πτυχές, ενώ οι διακόπτες στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα δεν έχουν χάσει το χρώμα τους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε