Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Δημοφιλή supermini στη βασική τους έκδοση

Διαβάστηκε από 28921 αναγνώστες - 22/1/2021

Πόσο κοστίζουν τα Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio και Hyundai i20 στη βασική τους έκδοση; Εστιάζουμε σε αυτούς τους τέσσερις «πρωταγωνιστές» της supermini κατηγορίας, δίνοντας έμφαση στην τιμή εκκίνησής τους αλλά και στα δυνατά τους σημεία.

Μπορεί το αγοραστικό κοινό της supermini κατηγορίας να επιζητά καλές επιδόσεις, γι αυτό άλλωστε έχουμε ήδη αναφερθεί στα πιο γρήγορα μικρά της αγοράς, αλλά πρόκειται για μία κατηγορία στην οποία η χαμηλή τιμή είναι σημαντικό κίνητρο αγοράς. Αυτή τη φορά θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις τιμές τεσσάρων supermini τα οποία έχουν καταφέρει να πετύχουν σημαντικές πωλήσεις στην χώρα μας και όχι μόνο. Διακρίνονται για τον ολοκληρωμένο τους χαρακτήρα, ενώ η αρχική τιμή τους είναι αρκετά δελεαστική δεδομένων των ανέσεων που παρέχουν. Ο λόγος για τα Ford Fiesta, Hyundai i20, Opel Corsa και Renault Clio, μοντέλα που πλέον «πρωταγωνιστούν» στην κατηγορία, το καθένα για διαφορετικό λόγο. Ώρα να γνωρίσουμε τα δυνατά στοιχεία της εκάστοτε επιλογής, αλλά και την τιμή εκκίνησης τους στις πιο βασικές εκδόσεις.



Ford Fiesta: Οδηγική υπεροχή με προσιτή τιμή
Το Ford Fiesta ήταν ανέκαθεν ένα αυτοκίνητο που ενθουσίαζε με την οδηγική του συμπεριφορά συγκριτικά με αντίστοιχα μοντέλα της αγοράς. Η άριστη αίσθηση που αφήνει το σύστημα διεύθυνσης, το θετικό κούμπωμα των ταχυτήτων και η ακαμψία του πλαισίου είναι στοιχεία που το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα supermini όταν η οδηγική ευχαρίστηση βρίσκετα ψηλά στις προτεραιότητες. Ποιο ποσό απαιτείται, όμως, για την απόκτησή του; Η τιμή του Ford Fiesta ξεκινά από τα 14.604 ευρώ σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία και, στην προκειμένη περίπτωση, κάτω από το καπό του βρίσκεται ένα κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,1 λτ. Αποδίδει 75 ίππους και 105 Nm ροπής, με αποτέλεσμα να κινεί αξιοπρεπώς το αμάξωμα, ενώ δυνατό του σημείο είναι η κατανάλωση, με την επίσημη αντιπροσωπεία να ανακοινώνει μόλις 4,7 λτ./100 χλμ. Κάπου εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι οι εκπομπές ρύπων είναι 108 γρ./χλμ., συνεπώς δεν απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Τέλος, σε αυτή τη τιμή το Ford Fiesta είναι διαθέσιμο στην βασική έκδοση «Trend», η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων σημαντικά συστήματα ασφαλείας, όπως υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Aid) και προειδοποίηση διατήρησης λωρίδας (Lane-Keeping Alert).



Opel Corsa: Σταθερά στις προτιμήσεις
Από τις δημοφιλείς επιλογές της supermini κατηγορίας δε θα μπορούσε να απουσιάζει ένα αυτοκίνητο σαν το Opel Corsa, το οποίο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Το εν λόγω μοντέλο κατακτά τα τελευταία χρόνια σημαντικό μερίδιο της αγοράς, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, ενώ δεν απουσιάζουν και οι διακρίσεις, όπως για παράδειγμα το βραβείο του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του ξεκινά από τα 13.800 ευρώ σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία στην έκδοση με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λτ., ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ακόμα και στη βασική έκδοση με το κόστος που αναφέραμε, το επίπεδο εξοπλισμού κρίνεται ικανοποιητικό, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι 93 γρ./χλμ., με αποτέλεσμα να μην απαλλάσσεται οριακά από τα τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις