Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

4. SEAT Mii: Σταθερό και σε μεγάλες ταχύτητες

Διαβάστηκε από 57621 αναγνώστες - 14/10/2019

To μίνι μοντέλο της SEAT ανταποκρίνεται πλήρως στις προσταγές των καιρών που θέλουν μικρά ευέλικτα και προσιτά αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση. Τα πετυχαίνει όλα!

Εμφάνιση-σχεδίαση: Αιχμηρή σχεδίαση σε μικρό καμβά
Το Μii  διακρίνεται για την πιο «αιχμηρή» σχεδίαση του με κύρια χαρακτηριστικά τα εμπρός φώτα, τα οποία έχουν επιθετική σχεδίαση και πλαισιώνονται από έναν ευμεγέθη προφυλακτήρα, που καταλήγει σε μία πιο σουλουπωμένη εκδοχή της μάσκας SEAT. Εξίσου γωνιώδης είναι και η σχεδίαση του πίσω μέρους, με τριγωνικά σχέδια στα φώτα κι ένα πιο απλοϊκό μοτίβο που φανερώνει ότι τα φώτα δεν είναι μέρος της πίσω πόρτας, αλλά του αμαξώματος.



Εσωτερικό- Χώροι: Πλήρως λειτουργικό με σωστούς χώρους
Στο εσωτερικό η αισθητική του Mii είναι λιτή, αλλά όχι απλοϊκή. Τα καθίσματα έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και φαρδιά βάση. Οι χώροι είναι πολύ καλοί για μοντέλο της κατηγορίας, ειδικά όσον αφορά στο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών και το εσωτερικό πλάτος στο εμπρός κάθισμα. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 251 λίτρα (ένα κορυφαίο νούμερο για την κατηγορία), μέγεθος, που μπορεί να φτάσει τα 951 λίτρα, εφόσον πέσουν οι ασύμμετρα αναδιπλούμενες πλάτες του πίσω καθίσματος. Η θέση οδήγησης είναι καλή και η περιφερειακή ορατότητα απρόσκοπτη, παρόλο που το τιμόνι δε ρυθμίζεται.

Κινητήρας-επιδόσεις: Με 4.5 λτ./100χλμ. κατανάλωση
Το Mii εξοπλίζεται με έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1 λίτρου, 60 ίππων και 95 Nm ροπής, με καταγωγή από το group της VW. O κινητήρας αυτός έχει χαρακτηριστικό την πολιτισμένη λειτουργία του ενώ οι επιδόσεις που προσφέρει στο ελαφρύ (930 κιλά) SEAT είναι ανώτερες του μέσου όρου της κατηγορίας, ειδικά όσον αφορά τις επιταχύνσεις εν κινήσει. Από πλευράς  κατανάλωσης, η μέση τιμή που ανακοινώνει η SEAT, των 4,5 λτ./100 χλμ. είναι απολύτως ανταγωνιστική και μπορεί να επιτευχθεί από τον οδηγό σε μικτές συνθήκες κίνησης (με εκπομπές ρύπων στα 105 γραμ./χλμ.).  



Οδική συμπεριφορά: Σταθερό και ασφαλές
Το SEAT Mii διακρίνεται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, που εμπνέει σε όλες τις συνθήκες κίνησης. Το SEAT Mii είναι αρκετά δεμένο στο δρόμο, με ελάχιστες σχεδόν κλίσεις στις στροφές. Το σύστημα διεύθυνσης είναι ακριβές, στις στροφές εμπνέει σιγουριά και στον ανοιχτό δρόμο θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Επίσης έχει πολύ καλά φρένα, ενώ το μακρύ του μεταξόνιο, το έχει απαλλάξει από τη νευρικότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τα κοντά αυτοκίνητα σε πλήθος οδηγικών περιστάσεων.