Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κόντρα 10 κορυφαίων ελαστικών 4 εποχών

Κόντρα 10 κορυφαίων ελαστικών 4 εποχών

Διαβάστηκε από 42538 αναγνώστες - 6/9/2021

Τα ελαστικά τεσσάρων εποχών γνωρίζουν ραγδαία αύξηση σε ζήτηση λόγω της πρακτικότητας του, που τους δίνει την δυνατότητα να κινηθούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Παίρνουν 10 κορυφαίες επιλογές ελαστικών 4 εποχών και τα περνάμε από σκληρά τέστ, για να αναδείξουμε τον τελικό νικητή.

Μέχρι και το 2015, τα λάστιχα 4 εποχών ήταν ουσιαστικά το αποπαίδι του τομέα των ελαστικών. Δεν μπορούσαν να προσφέρουν σωστή κύλιση και φρενάρισμα σε αυτοκινητόδρομο, αλλά ούτε να κινηθούν και με ασφάλεια σε βρεγμένο ή χιονισμένο τερέν, ενώ φθείρονταν πάρα πολύ πιο γρήγορα. Όμως, εκείνη τη χρονιά η Michelin παρουσίασε το CrossClimate και όλα άλλαξαν άρδην, δείχνοντας σε κοινό και δοκιμαστές ότι τα ελαστικά τεσσάρων εποχών μπορούν να γίνουν τα ιδανικά ελαστικά που θα σε γλυτώσουν από πολυέξοδες και χρονοβόρες αλλαγές κάθε έξι μήνες, ενώ ταυτόχρονα  να είναι υποδειγματικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Σήμερα τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, το μέλλον ανήκει στα ελαστικά τεσσάρων εποχών. Στο τομέα τους έχουν σημειώσει τεράστιο τεχνολογικό πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το μερίδιο αγορά του να έχει φτάσει στο 20% και να αυξάνεται συνέχεια. Πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν την εταιρίες ελαστικών να αναπτύξουν ελαστικά τεσσάρων εποχών, εστιάζοντας στη μείωση του CO2, το θόρυβο και τη φθορά.

Μιας και στη χώρας μας τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, συγκρίνουμε, με τη βοήθεια της AutoBild, 10 μοντέλα ελαστικών διάστασης 215/65 R17, που είναι η πιο πολυφορεμένη διάσταση στα SUV, τοποθετημένα σε VW Tiguan. Αφού τα περάσαμε από σκληρά τεστ και αντίξοες συνθήκες, τα ταξινομούμε σύμφωνα με τις επιδόσεις βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

Οι «εξεταζόμενοι» αλφαβητικά είναι:

 
Μάρκα, τύπος Τιμή 4αδας
Bridgestone Weather Control A005 Evo Από 520€
Continental AllSeasonContact SUV Από 520€
Cooper Discoverer All Season Από 400€
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 SUV Από 480€
Hankook Kinergy 4S2 X Από 420€
Imperial All Season Driver Από 350€
Maxxis Premitra All Season AP3 Από 440€
Michelin CrossClimate 2 Από 530€
Pirelli Cinturato All Season SF 2 Από 510€
Vredestein Quatrac Pro Από 440€

Όπως βλέπουμε η μέση τιμή κυμαίνεται στα 460€ με 480€, με οικονομικότερη επιλογή το κινέζικο ελαστικό, Imperial, ενώ τα ακριβότερα είναι το Michelin CrossClimate 2, η νέα γενιά του επιτυχημένου μοντέλου. Πάμε να δούμε τι ψάρια πιάνει το καθένα.

Οσο αφορά τους βαθμούς, το 1+ θεωρείται ο κορυφαίος βαθμός και το 5- ο χειρότερος. Οι βαθμοί δόθηκαν σύμφωνα με την ασφάλεια που προσφέρουν τα ελαστικά στο κάθε τερρέν. Η σήμανση των ετικετών της ΕΕ στα ελαστικά αναφέρει με σειρά την αντίσταση κύλισης, την πρόσφυση σε βρεγμένο και το θόρυβο κύλισης πέρασμα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ταξινομήθηκαν αλφαβητικά.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε