Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Mercedes μέχρι το 2025 θα κατακτήσει την ηλεκτροκίνηση
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes μέχρι το 2025 θα κατακτήσει την ηλεκτροκίνηση

17/3/2023

Μπορεί να επιμένει και θερμικά, αλλά η Mercedes ετοιμάζεται ήδη για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με 3 νέες πλατφόρμες και μοντέλα που θα έχουν ηλεκτρική αυτονομία έως 1.000 χλμ.

H Μercedes έχει πάρει ζεστά το θέμα της ηλεκτροκίνησης και έχει αρχίσει να γεμίζει σταδιακά το στόλο της με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα από το 2025 έχει σαν στόχο, όλα τα νέα μοντέλα της να βασίζονται αποκλειστικά σε «ηλεκτρικές» πλατφόρμες και για αυτό εκείνη τη χρονιά θα παρουσιάσει τρεις νέες. Η πρώτη θα ονομάζεται MB.EA και θα είναι η βάση για μοντέλα μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, η δεύτερη θα είναι η AMG.EA και θα  προορίζεται για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και η τρίτη θα είναι το θεμέλιο για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων, έχοντας το όνομα VAN.EA.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Mercedes δεν λέει πότε θα έρθει το τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντιθέτως, η αυτοκινητοβιομηχανία εξαρτά την ημερομηνία αυτή από την αγορά. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν οι αγορές στραφούν πλήρως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας», λέει το αφεντικό της Mercedes, Ola Källenius.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε