Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σίγουρη επιτυχία

Διαβάστηκε από 26741 αναγνώστες - 21/2/2020

Έτσι, η νέα Mercedes GLA II είναι κατά ενάμιση εκατοστό λιγότερο μακριά σε μήκος σε σχέση με έως σήμερα (4,41 έναντι 4,425 μ.), αλλά είναι κατά περίπου 10 εκατοστά υψηλότερη (1,61 έναντι 1,51 μ.). Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο κατά 3 εκατοστά. Έτσι, προτού καν βρεθούμε στο εσωτερικό της νέας Mercedes GLA, το σαλόνι αυτής της Mercedes αναμένεται να είναι αισθητά πιο ευρύχωρο. Μάλιστα, ενώ στα μπροστινά καθίσματα οι επιβάτες έχουν αυξημένο ύψος 22 χιλιοστών πάνω από τα κεφάλια τους, όσοι κάθονται στη δεύτερη σειρά θέσεων απολαμβάνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια τους 116 χιλιοστών.



Τα βολικά, ψηλά καθίσματα έχουν παραμείνει, με αποτέλεσμα ο επιβάτης να κάθεται 140 χιλιοστά πιο ψηλά σε σχέση με την A-Class και 50 χιλιοστά πιο ψηλά σε σχέση με την B-Class. Ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 14 λίτρα, φτάνοντας πια τα 435.
 
Με πλούσια ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας
Ταιριαστό με τη νέα εμφάνιση είναι ό,τι καινούργιο πρόσθεσε η Mercedes-Benz στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό της νέας GLA. Στο άμεσο μέλλον θα διατίθενται πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης για την απόσταση ασφαλείας, το σύστημα διεύθυνσης, το όριο ταχύτητας, την αλλαγή λωρίδας, τη διατήρηση λωρίδας, την προειδοποίηση για κινδύνους στη «νεκρή» γωνία, για το φρενάρισμα στη στροφή και στις διασταυρώσεις, αλλά και συστήματα Pre-Safe για την αποφυγή τραυματισμού του αυχένα σε προσκρούσεις όπισθεν από άλλα αυτοκίνητα. Και βέβαια, παρών θα είναι και το ψηφιακό cockpit, που θα περιλαμβάνει το καλύτερο αυτήν τη στιγμή σύστημα φωνητικών οδηγιών “Hey, Mercedes”.


 
Με πιο άνετη ανάρτηση και αποτελεσματική 4κίνηση
Πολλά ηλεκτρονικά, λοιπόν, αλλά και στους κλασικούς τομείς έχει βελτιώσει η Mercedes-Benz το μικρό SUV της. Η ανάρτηση είναι επιτέλους τόσο άνετη, όσο εμείς πάντα επιθυμούσαμε, 4 χιλιοστά επιπλέον μετατρόχιου φροντίζουν για την εξαιρετικά επιθετική οδική συμπεριφορά. Επιπλέον, οι Γερμανοί βελτίωσαν και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του νέου μοντέλου τους, με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης. Έτσι, η νέα Mercedes GLA είναι ικανή για περισσότερα απΆ όσα μπορεί να κάνει στην καθημερινότητα.



Στον τομέα των κινητήρων, η Mercedes-Benz αρχικά θα βασιστεί στους γνωστούς κινητήρες εσωτερικής καύσης από τις A- και Β-Class, οι οποίοι έχουν ισχύ έως και 306 ίππων, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν μία plug-in υβριδική έκδοση με περίπου 60 χιλιόμετρα αμιγώς «ηλεκτρική» αυτονομία, καθώς και η GLA 45 S των 421 ίππων.

Συμπέρασμα
Στη Mercedes-Benz δύο κατηγορίες πουλάνε καλά: Τα SUV και τα μικρομεσαία. Έτσι, η νέα Mercedes GLA, ως τομή των δύο κατηγοριών, θα γίνει σίγουρα μία επιτυχία.  

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει