Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θόρυβος Διέλευσης και Αντίσταση Κύλισης

Διαβάστηκε από 42635 αναγνώστες - 28/12/2019

Η χαμηλή αντίσταση κύλισης εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων. Από τη δοκιμή μας προέκυψαν υποδειγματικές τιμές για το νέο Turanza T005 της Bridgestone. Σε σχέση με τα ελαστικά, που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της κατάταξης, είναι δυνατή η εξοικονόμηση καυσίμων σε ποσοστό έως και 5%. 
Ελαστικά, με όχι τόσο βαρύ όνομα, όπως τα Maxxis Premitra 5, το Hankook Ventus S1 evo2 ή το Fulda Sport Control 2 προστατεύουν το περιβάλλον και το... τύμπανο στα αυτιά όσων κατοικούν κοντά σε δρόμους. Αντιθέτως, μεγαλύτερες τιμές θορύβου κατέγραψαν τα μηχανήματά μας στα προϊόντα premium κατασκευαστών, όπως τα Continental και Goodyear. Μάλιστα, οι καταμετρημένες διαφορές της έντασης του ήχου μεταξύ του εσωτερικού και από το εξωτερικό διαφέρουν ελάχιστα.
Αντίθετα όμως, είναι αισθητές οι διαφορές κατά την «οδηγική άνεση». Για παράδειγμα, η «δική μας» Σειρά 5 της BMW της δοκιμής περνά με πολλή άνεση με τα ελαστικά των Michelin και Fulda πάνω από τα καπάκια των υπονόμων και τους ασφαλτοτάπητες κακής ποιότητας. Από την πλευρά τους, τα ελαστικά των Toyo, Nokian, Maxxis και Fulda δείχνουν σπορτίφ σκληρότητα, ειδικά στη συγκεκριμένη δοκιμασία.