Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Ioniq 5: Με αέρα από το μέλλον
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Ioniq 5: Με αέρα από το μέλλον

Διαβάστηκε από 11294 αναγνώστες - 14/10/2022

Το Hyundai Ioniq 5 έρχεται με φόρα, δείχνοντας το νέο πρόσωπο και το μέλλον της κορεάτικης εταιρίας, με απίστευτες δυνατότητες φόρτισης, καινούργιες τεχνολογίες και με αυτονομία που ακουμπάει τα 500 χλμ.

Το νέο πρόσωπο της Hyundai εκφράζει το Ioniq 5

Τo Ηyundai Ioniq 5 είναι ένα από τα μοντέλα που περιμέναμε με αρκετή ανυπομονησία. Σχεδιασμένο σε λευκό χαρτί, αποκλειστικά ως ηλεκτρικό και με εμφάνιση που δεν μας είχε ξαναδείξει η εταιρία ως τώρα, αποτελεί το σημείο καμπή για μια νέα πορεία προς το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ηyundai το θεωρεί μια φυσική εξέλιξη του Pony Coupe και του Concept 45, 2 μοντέλων-ορόσημα στην ιστορία της.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το Hyundai Ioniq 5 έχει σχεδίαση από το μέλλον

Πραγματικά οι σχεδιαστές του μοντέλου ήταν λες κι ήρθαν από το μέλλον, μιας και το design που εμπνεύστηκαν είναι κάτι εκτός των συνηθισμένων γραμμών. Το Ηyundai Ioniq 5 καταφέρνει να ξεχωρίζει στο δρόμο και να «φωνάζει» την παρουσία του, όχι με φαντεζί γραφικότητες, αλλά χάρη στις καθαρές επιφάνειες και στα minimal στοιχεία του. Ο εμπρός πρόβολος σε κερδίζει με τα φωτιστικά σώματα LED των 256 Parametric Pixels και τη διακοσμητική λωρίδα σε σχήμα V, ενώ οι ενεργές εισαγωγές αέρας ενισχύουν την τεχνολογική εικόνα του μοντέλου. Το καπό σε σχήμα όστρακου δίνει την δική του αισθητική πινελιά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η πίσω αεροτομή, οι ζάντες ειδικής σχεδίασης κι οι χωνευτές χειρολαβές, κατεβάζουν τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσα στα 0,292Cd, από τις καλύτερες τιμές που συναντάμε στην κατηγορία.



Στο πίσω μέρος, τα φώτα LED Pixels είναι η φωτεινή υπογραφή του μοντέλου, ενώ το όνομα Ioniq 5 στο κέντρο της πόρτας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το όχημα που αντικρίζεις.  Όσο για τις διαστάσεις του, ακουμπάει τα 4,63 μέτρα μήκος (13,5 εκ μεγαλύτερο από το Tucson), τα 1,89 μέτρα σε πλάτος και το 1,65 σε ύψος, ενώ η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 16 εκ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε