Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η νέα BMW M2 με τα 480 άλογα

19/10/2020

Εξακύλινδρο, πισωκίνητο, 480 ίπποι και μικρά νεφρά: Θα είναι η νέα M2 η BMW που όλοι περιμένουμε; Η AUTOBILD έχει τις απαντήσεις!

Η νέα σειρά 1 ίσως να δυσαρέστησε ορισμένους από τους πιο σκληροπυρηνικούς φαν της BMW με τα χαρακτηριστικά της: Τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες, και το κυριότερο, μπροστά κίνηση.
Εδώ έρχεται στο παιχνίδι η νέα BMW σειρά 2, η οποία θα πάρει σίγουρα το αίμα της εταιρείας πίσω, ειδικά με το M2, που επαναφέρει τις παλιές καλές αξίες της Βαυαρικής φίρμας με δύο μόλις αρετές: Εξακύλινδρος κινητήρας και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Όσοι ενθουσιαστήκατε στο άκουσμα αυτών των λέξεων, θα πρέπει δυστυχώς να περιμένετε έως το 2021 στην καλύτερη των περιπτώσεων, μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Για να απαλύνουμε λίγο την αναμονή όμως, έχουμε μια πρώτη εικόνα του πώς θα μπορούσε να είναι η νέα BMW M2, βασισμένη σε μια φωτογραφία που διέρρευσε νωρίτερα το 2020, πιθανότατα του πρωτότυπου για το M240i.

Στην απεικόνιση, την προσοχή τραβάει ο κεντρικός αεραγωγός του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα τονισμένο σε όλα τα M μοντέλα, ενώ εκατέρωθεν υπάρχουν μικρότεροι, κάθετοι αεραγωγοί.



Τα φτερά είναι φουσκωμένα και φιλοξενούν μεγάλους τροχούς, κάτι που είναι αναγκαίο για το σωστό πάτημα του αυτοκινήτου. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, πως είναι πιθανόν η η απόδοση της νέας BMW M2 να εκτοξευθεί στους 480 ίππους.
Η οροφή είναι από ανθρακόνημα, ενώ υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά των M μοντέλων, όπως οι δίμπρατσοι καθρέπτες και οι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά. Εκτός αυτού, στο αυτοκίνητο συναντάμε μαύρα στοιχεία, όπως μαύρα νεφρά και μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και τα sideskirts, στοιχεία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στα νεοαφιχθέντα M3 και M4.

Μιλώντας για τα νεφρά, αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη πρόταση της BMW. Μέχρι να εμφανιστεί όμως, και με βάση την φωτογραφία του πρωτότυπου, θεωρούμε πως τα νεφρά θα είναι οριζόντια και αρκετά μικρότερα από τα τρέχουσες προτάσεις της BMW, και τα φανταζόμαστε με πιο sport και αραιότερη τοποθέτηση των κάθετων γριλιών τους, κάτι που καθιέρωσε η BMW από την F30 σειρά 3.

Από την άλλη πλευρά, ίσως η γερμανική εταιρεία να εξοπλίσει την κορυφαία έκδοση της σειράς 2 με μεγάλα νεφρά, προκειμένου να δημιουργήσει έναν επιθετικό εμπρόσθιο πρόβολο που θα διαφοροποιεί το αυτοκίνητο από τις μικρότερες εκδόσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πού θα κινηθεί η εταιρεία μέχρι την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, ή μέχρι να διαρρεύσει κάποια άλλη φωτογραφία.

Για ένα είμαστε βέβαιοι όμως: Η νέα BMW M2 θα είναι υπόδειγμα οδηγικής απόλαυσης.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις