Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΑΝΑΛΥΣΗ

Διαβάστηκε από 21624 αναγνώστες - 21/10/2019

Στο VW Touareg έχουν βάλει πραγματικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Είναι εκλεπτυσμένο, ακριβό και διαθέτει μεταξύ άλλων πνευματική ανάρτηση, τετραδιεύθυνση, τετρακίνηση ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο(48%) και χάλυβα υψηλής αντοχής(52%), και φυσικά διαθέτει με ατελείωτη λίστα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Όπως συνηθίζεται, το νέο VW Touareg είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το προηγούμενο. Πιο συγκεκριμένα πήρε 8 εκ στο μήκος και 4 στο πλάτος. Όπως είναι αναμενόμενο οι χώροι για τους επιβάτες είναι τεράστιοι και έτσι θα μεταφέρει 5 επιβάτες με βασιλικές ανέσεις. Ο δε χώρος αποσκευών μοιάζει με επαγγελματικού αυτοκινήτου καθώς θα χωρέσει 810 λτ. που με την αναδίπλωση των πίσω θέσεων μπορεί να φτάσει τα 1800 λτ.!



Εντελώς νέο είναι και το πιλοτήριο στο VW Touareg , το οποίο στην βασική έκδοση έχει πίνακα οργάνων με αναλογικά όργανα ενώ η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό είναι 12 ιντσών. Αν θέλετε τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων θα πρέπει καταφύγετε στο έξτρα πακέτο infotainment που συμπεριλαμβάνει ακόμα 15άρα οθόνη αφής και σύστημα πλοήγησης. Οι περισσότερες ενδείξεις και λειτουργίες όλων των συστημάτων είναι γνώριμες από άλλα μοντέλα του ομίλου και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερος χρόνος εξοικείωσης με τα διάφορα συστήματα. Σε γενικές γραμμές, όλα λειτουργούν σωστά και γρήγορα αλλά θα πρέπει να ανατρέξετε στο manual για να βρείτε και την παραμικρή λειτουργία του αυτοκινήτου. 



Παρά τον όγκο του, το VW Touareg μπορεί να οδηγηθεί εύκολα ενώ οι αισθητήρες και οι κάμερες κάνουν το παρκάρισμα παιχνιδάκι. Το εσωτερικό του VW είναι τελικά πολύ όμορφο, μεγάλο και με πολύ καλή ποιότητα. 
Την κίνηση την δίνει ένας 3λιτρος κινητήρας V6 απόδοσης 286 ίππων, ο οποίος πληροί προδιαγραφές Euro 6d TEMP. Φυσικά είναι τεταρακίνητο και με ένα πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ένώ μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι 3,5 τόνους..

Συμπέρασμα 
Αρκετά χρόνια πέρασαν από όταν κυκλοφόρησε η προηγούμενη γενιά του VW Touareg και η αντικατάστασή του ήταν επιτακτική. Το νέο μοντέλο είναι εμφανώς πολύ αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς με πολλά σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Είναι ένα δείγμα της εμπειρίας των Γερμανών της VW.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει