Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το σύστημα διεύθυνσης θυμίζει σπορτίφ μοντέλα

Το σύστημα διεύθυνσης θυμίζει σπορτίφ μοντέλα

Διαβάστηκε από 12680 αναγνώστες - 5/1/2024

Επιστροφή στο αυτοκίνητο της δοκιμής μας όπου χάρη στο ακριβές και άμεσο σύστημα διεύθυνσης δεν φαίνεται σαν ελέφαντας σε δωμάτιο μέσα στην κίνηση της πόλης. Σίγουρα ξεχωρίζει αλλά παραμένει ευκίνητο και εξαιρετικά άνετο χάρη στις αναρτήσεις, οι οποίες εξομαλύνουν αρκετά καλά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος χωρίς να είναι πολύ σκληρές ή μαλακές.

Μόνο στις γρήγορες κλειστές στροφές μπαίνει στο παιχνίδι η φυσική όπου σπρώχνει προς τα έξω τους 2.6 τόνους, αλλά και πάλι το σωστό στήσιμο και η αρμάδα των συστημάτων ασφαλείας που είναι εξοπλισμένο το μοντέλο, μεταξύ άλλων ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα υποβοήθησης τυφλού σημείου και προσαρμοζόμενο cruise control, προσφέρουν το κατάλληλο βάθρο για να μπει πιο σβέλτα από όσο θα περίμενε κάποιος από ένα βαρύ ηλεκτρικό SUV.



Βέβαια το Kia EV9 δεν είναι φτιαγμένο για να μπαίνει με αγωνιστικούς ρυθμούς στις στροφές, αλλά κύριος στόχος του είναι «καταπίνει» χιλιόμετρα, κάτι που τονίζεται από την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, την ησυχία στην καμπίνα λόγω ηλεκτροκινητήρα και ηχομόνωσης, αλλά και από την θεωρητική αυτονομία που στην τετρακίνηση έκδοση μπορεί να ακουμπήσει μέχρι και τα 500 χλμ.

Με 3 οθόνες στο εσωτερικό και εξαιρετική συνδεσιμότητα

Στο εσωτερικό ο οδηγός έχει στη διάθεση τους 3 οθόνες, δυο 12,3 ιντσών για το πίνακα οργάνων και το infotainment και μία 5.3 ιντσών για το κλιματισμό. Αν και σαν σκέψη η τρίτη μικρή οθόνη είναι αρκετά καλή, δυστυχώς κρύβεται πίσω από το τιμόνι κάνοντας αρκετά δύσκολη τον χειρισμό της, με την Kia να καλύπτει το συγκεκριμένο πρόβλημα με τους φυσικούς διακόπτες που έχει προσθέσει στο κέντρο του ταμπλό.



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κουμπιά άμεσης επιλογής για πλοήγηση, ραδιόφωνο κ.λπ., τα οποία είναι ενσωματωμένα στο ταμπλό και γίνονται ορατά μόνο όταν ξεκινάει το αυτοκίνητο, ενώ για πρώτη φορά μπορεί ο οδηγός να συνδέσει ασύρματα το smartphone του μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Συμπέρασμα
Αν αφήσουμε στην άκρη την τιμή του, πραγματικά Kia EV9 είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο που ξεχωρίζει για τα έξυπνα στοιχεία, το πλούσιο και ποιοτικό εξοπλισμό και την ιδιαίτερα δυναμική, για την κατηγορία αυτή, οδική συμπεριφορά του. Είναι πραγματικά κρίμα που μάλλον θα το βλέπουμε σπάνια στους ελληνικούς κι ευρωπαϊκούς δρόμους, μιας και είναι σχεδιασμένο για να απευθύνεται πρωτίστως σε αγοραστές στις ΗΠΑ και την Ασία, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να βάλει δύσκολα σε πολύ πιο ακριβούς ανταγωνιστές του.


 

Σελ.
1
Γίγαντας με ρόδες! Το Kia EV9 εκπλήσσει με τη δυναμική του!
Σελ.
2
Το σύστημα διεύθυνσης θυμίζει σπορτίφ μοντέλα