Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
59 φωτογραφίες »

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έρθουν έως το 2024

Διαβάστηκε από 28114 αναγνώστες - 6/3/2021

Ποια είναι τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά έως το 2024; Η AUTO BILD σας δείχνει όλα τα EV αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Η ηλεκτροκίνηση κάνει ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά. Η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει γίνει πλέον τεράστια, καθώς περιλαμβάνει από μοντέλα της μικρής κατηγορίας έως και πολυτελή SUV. Ωστόσο, ακόμα και για επαγγελματικά αυτοκίνητα, όπως το Opel Combo-e, οι κινητήρες εναλλακτικής τεχνολογίας δεν είναι πια... όνειρο θερινής νυκτός. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, δημιουργούνται ακόμα και νέες μάρκες, που θα παράγουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως δείχνει η Hyundai με τη φίρμα Ioniq. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των μπαταριών και την ταυτόχρονη επέκταση της υποδομής φόρτισης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πράγματι μια εναλλακτική λύση απέναντι στους συμβατικής τεχνολογίας κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αν παραμένετε δύσπιστοι απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώστε πως στη Γερμανία τα εταιρικά αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρες έχουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια φορολογικές ελαφρύνσεις. Επίσης, οι VW, Audi, BMW και Mercedes έχουν σκοπό τα επόμενα χρόνια να λανσάρουν και να προωθήσουν στις αγορές του κόσμου ολόκληρες οικογένειες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Βέβαια, υπάρχουν και μικρότερες εταιρείες, οι οποίες εξελίσσουν και κατασκευάζουν επίσης τις δικές τους ηλεκτροκίνητες προτάσεις.



Skoda Enyaq Τιμή (στην Ελλάδα): από 35.200 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): Απρίλιος 2021 Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda προκαλεί ακόμα και εν στάσει μεγάλη εντύπωση με τη δυναμική σχεδίασή του, τις τεράστιες ζάντες και τη φωτιζόμενη γρίλια της πρόσοψης. Το Enyaq απευθύνεται σαφώς σε ένα μεγάλο εύρος πιθανών καταναλωτών, καθώς θα είναι διαθέσιμο με πέντε διαφορετικές παραλλαγές κινητήρων με τιμές αυτονομίας μεταξύ 340 και 510 χιλιομέτρων.



Opel Mokka-e Τιμή (στην Ελλάδα): από 34.600 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): διατίθεται ήδη Όπως και το μικρό Corsa, έτσι και η δεύτερη γενιά του Opel Mokka διατίθεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με ηλεκτροκινητήρες. Το ηλεκτροκίνητο Mokka είναι ισχύος 136 PS και, όντας εφοδιασμένο με μπαταρία 50 kWh, είναι σε θέση να κινηθεί με μία φόρτιση για 322 χιλιόμετρα.



MINI Cooper SE Τιμή (στην Ελλάδα): από 33.960 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): διατίθεται ήδη Στο πλαίσιο της ανανέωσης του MINI, αναθεωρήθηκε και η ηλεκτρική έκδοση SE. Όσον αφορά τον ηλεκτροκινητήρα της, η ισχύς του παραμένει στα 184 PS, όπως επίσης η -κατά WLTP- αυτονομία στα 234 χιλιόμετρα.



Tesla Model X facelift Τιμή (στη Γερμανία): από 95.990 ευρώ - έναρξη πωλήσεων (στη Γερμανία): Απρίλιος 2021 Εκτός από το μικρό σχεδιαστικό ρετουσάρισμα και το παράξενο τιμόνι του, το Model X εφοδιάζεται και με ένα νέο κορυφαίο κινητήρα, που ονομάζεται Plaid. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι ισχύς 1.034 PS και αυτονομία 547 χιλιομέτρων!



Hyundai Kona Electric facelift Τιμή (στην Ελλάδα): από 36.990 ευρώ - έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): διατίθεται ήδη Με μια ελαφρώς αναθεωρημένη εμφάνιση (όπου η χαρακτηριστική γρίλια της πρόσοψης έχει πια παραλειφθεί), ένα νέο ψηφιακό cockpit και ταχύτερους χρόνους φόρτισης, η Hyundai προετοίμασε το ηλεκτρικό SUV της για τα επόμενα χρόνια.



Dacia Spring Electric Τιμή (στη Γερμανία): από περίπου 18.000 ευρώ - έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): φθινόπωρο 2021 Η ευρωπαϊκή έκδοση του κινεζικού Renault K-ZE έρχεται στην ήπειρό μας με ισχύ 45 PS και ροπή 125 Nm. Η μπαταρία των 26,8 kWh παρέχει, σύμφωνα με την Dacia, αυτονομία 225 χιλιομέτρων.



Lucid Air Τιμή (στη Γερμανία): από 67.000 ευρώ - έναρξη πωλήσεων (στη Γερμανία): άνοιξη 2021 Πολυτελές και πολύ γρήγορο: Η κορυφαία έκδοση Lucid Air «Dream Edition» επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h μέσα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν ισχύ 1.080 PS.



Ford Mustang Mach-e Τιμή (στην Ελλάδα): κάτω από 60.000 ευρώ - έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): καλοκαίρι 2021 Το ηλεκτροκίνητο Mustang SUV θα διατίθεται σε τρία επίπεδα ισχύος μεταξύ 258 και 465 PS. Για τις μπαταρίες υπάρχουν δύο πακέτα: η έκδοση των 75 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 480 χιλιομέτρων και η μεγαλύτερη των 99 kWh, με την οποία μπορεί να ταξιδέψει κανείς με μία φόρτιση έως και 600 χιλιόμετρα.



Opel Zafira e-Life Τιμή (στην Ελλάδα): από 53.100 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): διατίθεται ήδη Το mini bus της Opel διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση. Στο Zafira e-Life αποδίδεται ισχύς 136 PS και ροπή 260 Nm. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν στη διάθεσή τους δύο μπαταρίες, που παρέχουν αυτονομία 230 ή 330 χιλιομέτρων.



Mercedes EQA Τιμή (στην Ελλάδα): από 49.590 ευρώ – έναρξη πωλήσεων (στην Ελλάδα): διατίθεται ήδη Το SUV στη βασική έκδοση «EQA 250» των 190 PS έχει αυτονομία περίπου 426 χιλιομέτρων. Σύντομα, όμως, θα ακολουθήσει ένας ηλεκτροκινητήρας 272 PS, όπως επίσης κι άλλες εκδοχές μετάδοσης της κίνησης, όπως αυτή, όπου η ισχύς μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, καθώς και ένα μοντέλο, με διαθέσιμη τη μέγιστη δυνατή αυτονομία των περίπου 500 χιλιομέτρων.



Mercedes EQΕ– έναρξη πωλήσεων (στην Γερμανία): μέσα στο 2021 Αντίστοιχα με την EQS, η Mercedes θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο αντίστοιχο της E-Class, το οποίο αναμένεται να έχει κίνηση και στους 4 τροχούς, ενώ είναι πιθανόν να το δούμε με ιπποδύναμη μεγαλύτερη των 400 PS. Όσον αφορά την αυτονομία, ενδέχεται να είναι 600 χιλιομέτρων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις