Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Το πιο «αιχμηρό» VW Tiguan που κυκλοφόρησε ποτέ

Διαβάστηκε από 19765 αναγνώστες - 27/5/2020

Το best seller αυτοκίνητο της VW του 2018, κάνει την εμφάνιση του με την facelift έκδοση, με την πιο «αιχμηρή» σχεδίαση από ποτέ. Το πιο δημοφιλές SUV στην Γερμανία, θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά και η AUTO BILD έχει τις πληροφορίες.

Το VW Tiguan έχει ένα βαρύ όνομα, όχι μόνο για την Γερμανική βιομηχανία, αλλά και για όλη την αγορά της Γερμανίας. Εδώ να τονίσουμε πως η αγορά της Γερμανίας, είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης, επομένως, δεν το λες και μικρό πράγμα να είναι είναι το πιο δημοφιλές SUV της χώρας. Την ίδια χρονιά μάλιστα, ήταν και το best seller του ομίλου, συνολικά. 

Το νέο VW Tiguan fl θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά, και θα είναι εφοδιασμένο με πολλά δυναμικά χαρακτηριστικά. Η σχεδίαση στο εμπρός τμήμα, αποκτά ένα επιβλητικότερο παρουσιαστικό χάρη στην εντυπωσιακή αύξηση των κάτω εισαγωγών αέρα και την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Η αισθητική του, με τα φαρδιά φτερά και το «κατηφορικό» τελείωμα της οροφής, κάνουν το νέο μοντέλο πολύ πιο δυναμικό. Ίσως πιο πολύ από ποτέ...
Στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφοροποιήσεις, νέας σχεδίασης είναι όμως, ο πίσω προφυλακτήρας με τις ενσωματωμένες σε αυτόν απολήξεις των εξατμίσεων.


 
Το Tiguan θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, σε μια εξελιγμένη μορφή του. Κάτω από το μπροστινό καπό θα τοποθετηθούν κινητήρες από το Golf, ο βενζίνης των 1,5 λίτρων (1.5 TSI) και ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας (2.0 TDI). Όλες οι εκδόσεις θα έχουν ενίσχυση με mild-hybrid μονάδες και οι βενζινοκινητήρες θα γίνουν οικονομικοί σαν diesel, με τους δεύτερους να γίνονται τόσο καθαροί όσο οι πρώτοι. Παράλληλα θα κυκλοφορήσουν και plug-in υβριδικές εκδόσεις, και εύρος ισχύος από 170 έως 250 ίππους. Στην κορυφαία του έκδοση θα υπάρξει αύξηση στην ισχύ, με πάνω από 350 ίππους κάτω από το καπό. 
 
Και στο εσωτερικό θα δεσπόζουν οι τεράστιες οθόνες και το έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών. Το ψηφιακό κόκπιτ θα αλλάξει ριζικά, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν διακόπτες. Τα νέα Head-up displays θα προβάλουν πληροφορίες στο δρόμο, όπως ενδείξεις του navigation, ενώ ολόκληρο το παρμπρίζ θα μπορεί να χρησιμεύσει σαν επιφάνεια προβολής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις