Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lada Niva 4X4: Είναι συλλεκτικό, αξίζει ως μεταχειρισμένο;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lada Niva 4X4: Είναι συλλεκτικό, αξίζει ως μεταχειρισμένο;

Διαβάστηκε από 6995 αναγνώστες - 16/6/2022

Το Lada Niva 4X4 είναι σίγουρα συλλεκτικό μοντέλο. Παραμένει όμως λειτουργικό ως μεταχειρισμένο; Δοκιμάσαμε ένα off road ρωσικής καταγωγής 10 χρόνων και σας απαντάμε.

Μετράει σχεδόν μισό αιώνα ζωής. Κυκλοφόρησε το μακρινό 1977 κάνοντας αίσθηση ως το πρώτο off road αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με αμάξωμα μονοκόκ, με δηλαδή ενιαίο δομικό σύνολο, γνωστό και ως αυτοφερόμενο. Την ίδια στιγμή, μπορεί να υπερηφανεύεται και για την ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτησή του, ένα ακόμη λειτουργικό στοιχείο στο οποίο βασίζονται πλέον σχεδόν όλα τα crossover SUV. Έχει εμφανιστεί σε δύο γενιές, ενώ δημιουργήθηκαν και δύο εκδόσεις concept cars (2014 και 2018) Ο λόγος για το Lada Niva 4X4, το ρωσικής καταγωγής off road της AvtoVAZ. Το χαμηλό κόστος είναι ίσως το μοναδικό του πλεονέκτημα. Μπορεί κανείς να βρει ένα μεταχειρισμένο μοντέλο σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ την ίδια στιγμή τα έξοδα αγοράς ανταλλακτικών του είναι αντίστοιχα πολύ χαμηλά. Επιπρόσθετα, ακόμη και ένας οδηγός που δεν... πιάνει το χέρι του, μπορεί να επιδιορθώσει ένα μικροελάττωμα για στο Lada Niva 4X4.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »



 
Αν πάντως ψάχνετε στην αγορά μεταχειρισμένων, καλό θα είναι να το αποφύγετε, διότι μόνο λίγα δεν είναι τα μειονεκτήματα για το ρωσικό off road. Θα αναρωτηθεί κανείς: «Υπάρχει στις αγορές 44 χρόνια, άρα είναι μοντέλο με ποιότητα σε βάθος χρόνου».

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε