Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Μεταχειρισμένη Mercedes: Ποια μοντέλα να αγοράσω;

Διαβάστηκε από 7734 αναγνώστες - 4/2/2021

Οι προτάσεις της Mercedes-Benz είναι κομψές, στιβαρές και premium. Προτείνονται, όμως, όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας ως μεταχειρισμένα; Δείτε τι πρέπει να ξέρετε όσον αφορά την επιλογή των μοντέλων της εταιρείας!

Η Mercedes έχει εδραιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες ως κατασκευαστής premium αυτοκινήτων, και τα αυτοκίνητα της εταιρείας αποτελούν ιδανική επιλογή και ως μεταχειρισμένα. Με βάση τα αποτελέσματα του TÜV-Report 2021, η Mercedes αναδείχθηκε νικητής όχι μόνο στην κατηγορία των van, αλλά και σε συνολική βάση. Αξίζει, λοιπόν, η αγορά κάθε Mercedes-Benz, που προέρχεται από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της;

Τα νέα είναι σε κάθε περίπτωση καλά, όπως θα έπρεπε για έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων με υψηλές τιμές και τα οχήματα της Mercedes-Benz είναι κατά πολύ καλύτερα από το μέσο όρο. Ακόμα και τα μοντέλα μεγάλης ηλικίας, που μερικές φορές έχουν καλύψει πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, είναι στιβαρά. Η Mercedes A-Class σηματοδοτεί την είσοδο στον κόσμο της Mercedes-Benz. Στο test διαρκείας της AUTO BILD, μία A 180 του 2013 διένυσε πάνω από 300.000 χιλιόμετρα χωρίς παράπονα. Τεχνολογικά, η A-Class είναι σχεδόν υποδειγματική. Η μικρότερη Benz, λοιπόν, που κατασκευαζόταν από το 2012 έως το 2018, μετά από περισσότερα από έξι χρόνια δεν παρουσιάζει ελαττώματα.

Ο προκάτοχος (τύπος W 169), που κατασκευαζόταν μέχρι το 2012, είναι επίσης στιβαρός, αλλά μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια ενδέχεται να παρουσιάσει αδυναμίες στα φρένα. Ωστόσο, εκτός από την τεχνολογική αντοχή, η καλή περιφερειακή ορατότητα και η άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ευχάριστα στοιχεία. Ταυτόχρονα, χάρη στο επίπεδο πάτωμα και τα αφαιρούμενα καθίσματα (αυτό του συνοδηγού αφαιρείται προαιρετικά), το πενταθέσιο μικρομεσαίο Mercedes μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε ένα… φορτηγάκι, αν χρειαστεί.



Mercedes GLC: μεγάλη και καλή
Συνιστούμε επίσης τη Mercedes GLC, η οποία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά όχι μόνο το καλύτερο SUV, αλλά και συνολικά ο νικητής του TÜV-Report 2021. Η -μεταμφιεσμένη σε SUV- Mercedes C-Class (W 205) παρέχει πολύ χώρο, καλή ποιότητα κατασκευής, πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και στιβαρή τεχνολογία. Περισσότερο από το 97% της GLC περνά την πρώτη γενική επιθεώρησή τους χωρίς εμφανή ελαττώματα. Αν πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε ένα μειονέκτημα, αυτό σχετίζεται με την πολύ υψηλή τιμή. Για τις προτάσεις με προηγούμενο ιδιοκτήτη, θα πρέπει επί του παρόντος να έχετε έναν προϋπολογισμό τουλάχιστον 25.000 ευρώ.

Αν αυτό το ποσό είναι υπερβολικό για εσάς, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο προκάτοχο μοντέλο, αφού η πρώτης γενιάς Mercedes GLK, η οποία κατασκευαζόταν έως το 2015, επίσης εντυπωσιάζει στον έλεγχο του TÜV, αλλά και επειδή είναι κατά τουλάχιστον 10.000 ευρώ σαφώς φθηνότερη ως μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει σίγουρα να προσέξουν το χειρόφρενο στη γεμάτη γωνίες GLK.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ωστόσο, ότι κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, η φροντίδα, η σωστή συντήρηση, καθώς και το επίπεδο της προηγούμενης χρήσης είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς ακόμα και η καλύτερη τεχνολογία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, αν το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί σωστή μεταχείριση ή έχει οδηγηθεί με εξαιρετικά σπορτίφ ρυθμούς ή επιθετικό στιλ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην επιβάρυνση του οχήματος πάνω από το μέσο όρο.

Ας δούμε, όμως, συνοπτικά τις περισσότερες μεταχειρισμένες Mercedes-Benz, που κυκλοφορούν σήμερα…
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις