Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Να αγοράσω Mercedes A-Class W176;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Να αγοράσω Mercedes A-Class W176;

Διαβάστηκε από 9814 αναγνώστες - 8/7/2022

Αξίζει η αγορά της! Απαλλαγμένη από προβλήματα του παρελθόντος, η Mercedes A-Class 3ης γενιάς έχει κερδίσει επάξια το αστέρι στο καπό. Δοκιμάζουμε μία A 200 d του 2016.

Ο κόσμος της Mercedes πριν το 1997 ήταν ένας κόσμος γνώριμος. Ένας κόσμος συνηθισμένος στην τάξη. Στην υπεροχή και στην ποιότητα. Ένας κόσμος επιβράβευσης, κύρους κι ακριβών γούστων για ακόμα μεγαλύτερους μισθούς. Μετά όμως παρουσιάστηκε η πρώτη A-Class. Αυτό το compact μοντέλο με την οροφή εμπνευσμένη από ιαπωνικά πούλμαν πολυτελείας είχε τόσα προβλήματα τον πρώτο καιρό, που θάμπωσε τη λάμψη του λαμπρού αστεριού. Αυτομάτως ο κόσμος αυτός σκιάστηκε από ανησυχία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Η σκιά αυτή παρέμεινε παρά την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς (W169) το 2004. Προβλήματα στο αυτόματο κιβώτιο, προβλήματα με σκουριά, προβλήματα ακόμη και στον κινητήρα… προβλήματα.
 
Την εικόνα αυτή ήρθε να διορθώσει η καινούργια. Η W176. Αυτή τη συμβατική εμφάνιση του πεντάθυρου hatchback έπρεπε να αλλάξει. Από το 2012 και μετά το αυτοκίνητο θα γινόταν πιο sport, πιο δυναμικό, πιο επιθετικό. Θα ξεχώριζε από την B-Class, θα γινόταν αντικείμενο πόθου νεαρών οδηγών, που μέχρι τότε προτιμούσαν την BMW 1 Series και το Audi A3.
 


Το σασί άλλωστε ήταν πάντα σφιχτό, προσέδιδε σπορ συμπεριφορά. Η απόδοση του τιμονιού και του κιβωτίου δεν χρειαζόταν πια να κρύβεται και να προκαλεί σύμπλεγμα κατωτερότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπήρξαν βέβαια επικρίσεις για την φτωχή ορατότητα προς τα πίσω - πράγμα που έκανε επιτακτική ανάγκη τη χρήση βοηθημάτων παρκαρίσματος – και για τον περιορισμένο χώρο.
 
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μακράς διάρκειας που ξεκινήσαμε στην AUTO BILD τον Ιανουάριο του 2013, μας είχε κάνει αρνητική εντύπωση η ποιότητα των φτηνών πλαστικών στο τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων. Καμία σχέση με το VW Golf VII που είχαμε εκείνο τον καιρό για αντίστοιχη δοκιμή, που το εσωτερικό του έπαιρνε σχεδόν ανεξαιρέτως καλύτερες βαθμολογίες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε