Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Seat Leon: Ισπανός με πάθος
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Seat Leon: Ισπανός με πάθος

28/6/2022

Η τεχνολογία του Golf, σε συσκευασία με περισσότερο πάθος. Δοκιμάζουμε δύο μεταχειρισμένα Seat Leon τρίτης γενιάς, το ένα μάλιστα Cupra, και βλέπουμε οτι αξίζουν μία δεύτερη ματιά για αγορά.

Βρίσκετε το Golf σχετικά ήπιο; Κανένα πρόβλημα. Ήδη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια η ισπανική θυγατρική εταιρεία του ομίλου VW, η SEAT, διαθέτει με το Leon ένα… φλογερό βέλος, που εκτοξεύτηκε από το best seller του Wolfsburg. Η τεχνολογία του είναι γνωστή, απλά είναι συσκευασμένη με περισσότερο πάθος. Και σε ό,τι αφορά τα μεταχειρισμένα Leon; Μια πρόκληση! Τα πρώτα μοντέλα της τρίτης γενιάς ξεκινούν (στη Γερμανία) κάτω ακόμα κι από τα 7.000 ευρώ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Στη γνωστή σε εμάς έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων… αρπάξαμε ένα Leon 1.6 TDI του στην station wagon εκδοχή «ST», αλλά και ένα τρίθυρο Cupra 290. Ο τελευταίος αριθμός αντιπροσωπεύει την ισχύ του… Ισπανού σε PS. Σωστά διαβάσατε, στο συμπαθητικό, γκρι μικρομεσαίο σε αυτές τις σελίδες ένας υπερτροφοδοτούμενος 2.0 TSI με ισχύ 290 PS βάζει… φωτιά στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW. Σημαίνει, όμως, αυτό ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έπρεπε να το χρησιμοποιεί χωρίς θερμαινόμενα καθίσματα; Η συγκεκριμένη βολίδα κόστιζε ως νέο μοντέλο περίπου 35.000 ευρώ και μετά από τέσσερα χρόνια και 68.000 χιλιόμετρα καλείται να επιστρέψει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της 19.180 ευρώ. Πρόκειται, βέβαια, για μια πολύ αισιόδοξη επιθυμία του, γιατί, σε κάθε περίπτωση, τα «μάγουλα» των καθισμάτων και το κεντρικό υποβραχιόνιο παρουσιάζουν σημαντική φθορά. Κατά τα λοιπά;



Είναι εκπληκτικά στιβαρό και ανθεκτικό. Όπως και το Golf VII, το Leon III χρειάστηκε λίγα χρόνια για να… ζεσταθεί. Η κατανάλωση λαδιού και τα προβλήματα με την καδένα (στην έκδοση Cupra), δηλαδή «ζητήματα διαρκείας» στον όμιλο VW, πέρασαν στο παρελθόν από τα τέλη του 2015 και μετά. Το ίδιο ισχύει για τη σκουριά στις ακμές και το κάτω μέρος του αμαξώματος. Ενώ, δεν υπάρχουν καθόλου παράπονα για το σύγχρονο μοντέλο, σε αντίθεση με όσα καταγράφηκαν για την επιλογή των χρησιμοποιούμενων υλικών. Απλά, η SEAT «έπρεπε» πάντοτε να υστερεί στο συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με τη VW (και τη Skoda), καθώς στις λεπτομέρειες δείχνει πιο απλό. Πείτε το, αν θέλετε, και «μειονέκτημα αισθητικής», αλλά η αξιοπιστία κανενός προϊόντος δεν επηρεάζεται από κάτι τέτοιο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε