Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συνήθεις βλάβες- συμπέρασμα

22/3/2021

Στην ουσία super, οι μεγάλες βλάβες είναι η εξαίρεση
Οι καλές ειδήσεις πρώτα: Η σκουριά, που ταλαιπώρησε τόσο πολύ τις πρώτες δύο γενιές «202» και «203» επιτέλους νικήθηκε. Η «205» έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι ένα αυτοκίνητο με διάρκεια. Τουλάχιστον, αν δε σας ενοχλούν τα μικρά κατασκευαστικά σφάλματα στις λεπτομέρειες και εφόσον αποδεχτείτε μερικά αμυδρά κρυφά «θέματα» στο εσωτερικό.
Οι κρυμμένες προηγούμενες ζημιές και τα «πειραγμένα» κοντέρ είναι πιο προβληματικά. Οι diesel εκδόσεις έχουν καταγράψει μερικές φορές απίστευτα πολλά χιλιόμετρα. Επομένως, προσέξτε τις εισαγόμενες C-Class, αφού η προϊστορία τους γίνεται δύσκολα αντιληπτή.



Συρόμενη ηλιοροφή
Η μεγάλη πανοραμική οροφή επιτρέπει να περνά άφθονο φως στο εσωτερικό. Δυστυχώς, προκύπτουν επίσης τακτικά αεροδυναμικοί θόρυβοι και φραγμένες εκροές νερού.
Ανάρτηση
Μέρη της ανάρτησης προκαλούν όλο και πιο συχνά άσχημη εντύπωση στους ελεγκτές του TÜV.
Πιεζο-περιστροφικά χειριστήρια
Αυτό το ιδιαίτερο… χειριστήριο απαιτεί απαλή μεταχείριση, αφού μετά από λίγα χρόνια χαλάει.
Ρυμουλκό όχημα
Αν χρησιμοποιείται τακτικά το ρυμουλκούμενο φορτίο των 1,8 τόνων, τότε οι άξονες, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων πληρώνουν το λογαριασμό…
Φθορά φρένων
Αν ο οδηγός χρησιμοποιεί πολύ συχνά τον αυτοκινητόδρομο, τα τακάκια φθείρονται γρήγορα. Κι μπορεί να είναι απλώς φθορά μεν, εξακολουθεί να στοιχίζει ακριβά, δε.
 

Κατανάλωση-Ρύποι
Κατανάλωση δοκιμής 6,0 l diesel/100 km
Εκπομπές CO2 159 g/km
Συμπέρασμα: Ακόμα κι αν η C-Class τέταρτης γενιάς αποχαιρέτησε τη συνηθισμένη εμφάνιση του προκατόχου της, κάτω από τη λαμαρίνα της είναι μία αυθεντική Benz. Τα, δε, λίγα προβλήματα συναντούν εξαιρετικά δίκαιες τιμές.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει