Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Test μεταχειρισμένου: Mercedes SLK 2006

28/12/2020

Ψάχνετε sport αυτοκινήτο σε προσιτή τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας του; Η Mercedes SLK είναι μία επιλογή που μπορείτε να εξετάσετε. Πώς αποδίδει το μοντέλο από το 2006 που δοκιμάσαμε;

Οι λάτρεις των sport αυτοκινήτων κοπιάστε. Δυστυχώς, στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η δυναμική οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες συνεπάγεται και μεγάλο κόστος αγοράς, το οποίο δύσκολα μπορούμε να υποστηρίξουμε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ευκαιρίες και μοντέλα που σε μικρή τιμή, μπορούν να προσφέρουν συγκινήσεις ακόμη και ως μεταχειρισμένα. Όπως η Mercedes Benz SLK-Class. Πρόκειται για ένα compact πολυτελές roadster το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το όχι και τόσο μακρινό 1996. Η ονομασια SLK, σε γερμανική μετάφραση αποδίδει τις λέξεις «σπορ, ελαφρύ και μικρό». Είναι ένα αυτοκίνητο που χαρίζει στον ιδιοκτήτη του οδηγική απόλαυση, η οποία συνοδεύεται και από μακροχρόνια ποιότητα στην συμπεριφορά του.
 
Mercedes SLK
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας Τετρακύλινδρος, διαμήκης εγκατάσταση μπροστά
Βαλβίδες / εκκεντροφόροι άξονες 4 ανά κύλινδρο / 2
Κυβισμός 1796 κυβικά
ισχύς 120 kW (163 άλογα) στις 5.500 σ.α.λ.
Ροπή 240 Nm στις 3.000 σ.α.λ.
Μάξιμουμ τελική ταχύτητα 226 χλμ / ώρα
0-100 χλμ / ώρα 8,3 δ.
Δεξαμενή / καύσιμο 70 λ. / Super 98 οκτανίων
Κιβώτιο / κίνηση Αυτόματο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων / πίσω τροχοί
Μ / Π / Υ (Διαστάσεις) 4.082/1.788/1.296 χλστ
Αποθηκευτικός χώρος 208-300 λ.
Βάρος (άδειο) / ωφέλιμο φορτίο 1.390/315 κιλά/
Κατανάλωση στο test 8,5 λ. Super 98 οκτανίων / 100 χλμ
CO2 200 γρ. / χλμ
Το τελευταίο συστατικό, η αντοχή στον χρόνο, είναι και το μυστικό που η Mercedes SLK παραμένει μία δημοφιλής επιλογή στην αγορά αυτοκινήτου. Τουλάχιστον στην θεωρία. Επί του πρακτέου, η Auto Bild δοκιμάζει ένα μοντέλο 14ετίας με ανοιχτή οροφή και αξιολογεί το πώς αποδίδει στους δρόμους. Πρόκειται για αυτοκίνητο δεύτερης γενιάς (2004-2010) το οποίο θυμίζει έντονα τον πρόγονό του σε επίπεδο στιβαρότητας. Το roadster που κατασκευάζεται στο εργοαστάσιο της γερμανικής μάρκας στην Βρέμη διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητά του σε σασί, σύστημα εξάτμισης και electronics, ανεξάρτητα με το αν εμφανίζει σημάδια σκουριάς απόρροια και των χρόνων που έχει στις πλάτες του. Το συγκεκριμένο όχημα της Mercedes που τεστάρουμε έχει διανύσει 138.110 χιλιόμετρα, επομένως λειτουργεί ως ασφαλές κριτήριο κατ εξοχήν μεταχειρισμένου. Ακόμη και η οροφή από κασσίτερο, η οποία σε άλλους κατασκευαστές είναι «πονοκέφαλος», στην SLK της δοκιμής αντέχει.


 
Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη Mercedes SLK προετοιμαστείτε για μικροπροβλήματα στην συντήρηση των φρένων αλλά και στο «γερασμένο» χρώμα, το οποίο έχει φθαρεί με την πάροδο των ετών. Επίσης, η επιτάχυνση δεν είναι τόσο ονειρική όσο φαντάζεται κανείς, με 22 δευτερόλεπτα να μοιάζουν αρκετός χρόνος για τα 0-200 χλμ/ώρα. Βέβαια, με κλειστή την οροφή, οι εντυπώσεις λειαίνουν και το αποτέλεσμα ικανοποιεί περισσότερο.
 
Κλείνοντας, ας κάνουμε μία μικρή αναφορά στο μοντέλο του test. Η Mercedes SLK εξοπλίζεται με πεντακύλινδρο διαμήκη εγκατεστημένο μπροστά κινητήρα, ο οποίος με 163 άλογα εξασφαλίζει τελική ταχύτητα στα 226 χιλιόμετρα την ώρα. Το αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.


 
Συμπέρασμα
Η Mercedes SLK είναι αυτό που λέει το όνομά της: σπορ πολυτελές μικρό μοντέλο. Με «όπλο» την ανθεκτικότητά της μέσα στα χρόνια αποτελεί μία συνετή επιλογή για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα μεγαλύτερο άνοιγμα από ό,τι επιχειρεί κάποιος που στρέφεται στα μεταχειρισμένα. Στην ελληνική αγορά, αντίστοιχο μοντέλο, κοστίζει περίπου 11.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις