Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
5 σημάδια ότι βάζεις «μούφα» καύσιμο

5 σημάδια ότι βάζεις «μούφα» καύσιμο

Διαβάστηκε από 1374 αναγνώστες - 16/3/2023

Το καύσιμο είτε βενζίνη είτε ντίζελ, έχει πολύ συγκεκριμένη σύσταση ώστε να ανταποκρίνονται στην σωστή λειτουργία των κινητήρων. Οποιαδήποτε λοιπόν αλλαγή στη σύστασή του, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία.

5 ζημιές λόγω κακού καυσίμου

Ας δούμε ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα καύσιμά σας. Γιατί  μην ξεχνάτε πως το κακό ή νοθευμένο καύσιμο είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο αυτοκίνητό σας. Η πιο σύνηθες λόγος που τα καύσιμα χαλάνε, είναι η είσοδος νερού στο ρεζερβουάρ και κατά συνέπεια η «μόλυνση» των καυσίμων. Ας δούμε λοιπόν

5 πιο συχνές ζημιές

Εάν δεν είστε βέβαιοι πως τα καύσιμα σας είναι «οκ», τότε υπάρχουν πέντε βασικά σημάδια που μαρτυρούν πως τα καύσιμά σας είτε είναι αλλοιωμένα είτε έχουν χάσει οι ιδιότητές τους από τον καιρό.
 
Μειωμένη απόκριση στο γκάζι: Αν παρατηρείτε μεγαλύτερο lag απΆ ότι συνήθως, όταν πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού, τότε πιθανότατα αυτό οφείλεται στο αλλοιωμένο καύσιμο στο θάλαμο καύσης. Ακόμα πιο έντονα θα το αντιληφθείτε όταν θελήσετε να κινηθείτε σε  πιο γρήγορους ρυθμούς.

Αυξομειώσεις ταχύτητας: Πέρα από τα προβλήματα επιτάχυνσης, το «αλλοιωμένο» καύσιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στην ταχύτητα όταν οδηγείτε. Αν έχετε σταθερό το πόδι σας στο πεντάλ του γκαζιού και η ταχύτητα αλλάξει δραστικά χωρίς να υπάρχει λόγος, τότε αυτό ίσως είναι σημάδι πως δεν είναι σωστή η σύσταση καυσίμου στη δεξαμενή και τον κύλινδρο.

«Λασπωμένο» φίλτρο καυσίμου: Το φίλτρο καυσίμου έχει ως υποχρέωση να διασφαλίζει ότι η βρωμιά και τα υπολείμματα δεν εισχωρούν στη δεξαμενή αερίου και δεν αναμιγνύονται με το καύσιμο. Αν λοιπόν καταστραφεί υπερβολικά γρήγορα, τότε πιθανότατα το καύσιμό σας δεν ήταν καθαρό. Κάντε λοιπόν έναν έλεγχο «που και πού» για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
 
Σβήνει το μοτέρ: Αν κατά την οδήγηση σβήσει ο κινητήρας σας ξαφνικά, τότε είναι πιθανό το καύσιμο να μην μπορεί να δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το μοτέρ για τη λειτουργία του.

Δεν παίρνει μπροστά: Στην περίπτωση που έχει αναμειχθεί υπερβολική ποσότητα νερού ή άλλων ρύπων με το καύσιμο σας, τότε πιθανότατα το αυτοκίνητό σας θα έχει δυσκολίες στην εκκίνηση. Φυσικά δεν σημαίνει πως αν δυσκολεύεται να πάρει μπρος, τότε φταίει αποκλειστικά το καύσιμο, καθώς οι αιτίες μπορεί να διαφέρουν.  
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ευτυχώς υπάρχουν λύσεις

Στην περίπτωση λοιπόν που αντιληφθείτε κάποιο πρόβλημα με τα καύσιμά σας τι γίνεται; Σχεδόν βέβαιο είναι πως θα χρειαστεί να αδειάσετε όλο το καύσιμο από τη δεξαμενή σας και στη συνέχεια να φουλάρετε ξανά με νέο καύσιμο. Συχνά αυτό από μόνο του μπορεί να διορθώσει τη ζημιά.

Πάντως υπάρχει και η περίπτωση, αν είστε τυχεροί και η ποσότητα του «κακού» ή πολυκαιρισμένου καυσίμου στο ρεζερβουάρ είναι μικρή, τότε να την «γλιτώσετε» γεμίζοντας απλά με καύσιμο καλής ποιότητας, κατά προτίμηση με υψηλό αριθμό οκτανίων, έτσι ώστε οι επιπτώσεις της κακής βενζίνης να ελαττωθούν.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει το αυτοκίνητό σας να ελεγχθεί από κάποιον εξειδικευμένο στη μάρκα σας μηχανικό.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις