Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 σημάδια ότι βάζεις «μούφα» καύσιμο

5 σημάδια ότι βάζεις «μούφα» καύσιμο

16/3/2023

Το καύσιμο είτε βενζίνη είτε ντίζελ, έχει πολύ συγκεκριμένη σύσταση ώστε να ανταποκρίνονται στην σωστή λειτουργία των κινητήρων. Οποιαδήποτε λοιπόν αλλαγή στη σύστασή του, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία.

5 ζημιές λόγω κακού καυσίμου

Ας δούμε ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα καύσιμά σας. Γιατί  μην ξεχνάτε πως το κακό ή νοθευμένο καύσιμο είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο αυτοκίνητό σας. Η πιο σύνηθες λόγος που τα καύσιμα χαλάνε, είναι η είσοδος νερού στο ρεζερβουάρ και κατά συνέπεια η «μόλυνση» των καυσίμων. Ας δούμε λοιπόν

5 πιο συχνές ζημιές

Εάν δεν είστε βέβαιοι πως τα καύσιμα σας είναι «οκ», τότε υπάρχουν πέντε βασικά σημάδια που μαρτυρούν πως τα καύσιμά σας είτε είναι αλλοιωμένα είτε έχουν χάσει οι ιδιότητές τους από τον καιρό.
 
Μειωμένη απόκριση στο γκάζι: Αν παρατηρείτε μεγαλύτερο lag απΆ ότι συνήθως, όταν πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού, τότε πιθανότατα αυτό οφείλεται στο αλλοιωμένο καύσιμο στο θάλαμο καύσης. Ακόμα πιο έντονα θα το αντιληφθείτε όταν θελήσετε να κινηθείτε σε  πιο γρήγορους ρυθμούς.

Αυξομειώσεις ταχύτητας: Πέρα από τα προβλήματα επιτάχυνσης, το «αλλοιωμένο» καύσιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στην ταχύτητα όταν οδηγείτε. Αν έχετε σταθερό το πόδι σας στο πεντάλ του γκαζιού και η ταχύτητα αλλάξει δραστικά χωρίς να υπάρχει λόγος, τότε αυτό ίσως είναι σημάδι πως δεν είναι σωστή η σύσταση καυσίμου στη δεξαμενή και τον κύλινδρο.

«Λασπωμένο» φίλτρο καυσίμου: Το φίλτρο καυσίμου έχει ως υποχρέωση να διασφαλίζει ότι η βρωμιά και τα υπολείμματα δεν εισχωρούν στη δεξαμενή αερίου και δεν αναμιγνύονται με το καύσιμο. Αν λοιπόν καταστραφεί υπερβολικά γρήγορα, τότε πιθανότατα το καύσιμό σας δεν ήταν καθαρό. Κάντε λοιπόν έναν έλεγχο «που και πού» για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
 
Σβήνει το μοτέρ: Αν κατά την οδήγηση σβήσει ο κινητήρας σας ξαφνικά, τότε είναι πιθανό το καύσιμο να μην μπορεί να δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το μοτέρ για τη λειτουργία του.

Δεν παίρνει μπροστά: Στην περίπτωση που έχει αναμειχθεί υπερβολική ποσότητα νερού ή άλλων ρύπων με το καύσιμο σας, τότε πιθανότατα το αυτοκίνητό σας θα έχει δυσκολίες στην εκκίνηση. Φυσικά δεν σημαίνει πως αν δυσκολεύεται να πάρει μπρος, τότε φταίει αποκλειστικά το καύσιμο, καθώς οι αιτίες μπορεί να διαφέρουν.  
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις