Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με 6 ευρώ αγοράζεις διαγνωστικό και βλέπεις τι βλάβη έχεις!

Με 6 ευρώ αγοράζεις διαγνωστικό και βλέπεις τι βλάβη έχεις!

15/9/2021

Με τα τεχνολογικά συστήματα των αυτοκινήτων όλο να πληθαίνουν, το να ανάψει ένα περίεργο λαμπάκι στο πίνακα οργάνων δεν είναι τόσο σπάνιο. Για να μην αγχώνεσαι και περιμένεις τσάμπα για ώρες την οδική βοήθεια, μπορείς να αγοράσεις ένα διαγνωστικό και να δεις τι ακριβώς παίζει κάτω από το καπό σου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Με τη τεχνολογία όλο να εξελίσσεται, πλέον η ανίχνευση και διάγνωση μιας βλάβης δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όλα τα συνεργεία συνδέουν τους εγκεφάλους του αυτοκινήτου μέσω της ειδικής θύρας στα διαγνωστικά και βλέπουν τι πάει λάθος. Πλέον μπορείς να το κάνεις και μόνο σου, όπου και να
βρίσκεσαι.

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν την ίδια θύρα (λέγεται OBD2) για διάγνωση βλαβών

Όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα OBD2 και το βύσμα για την σύνδεση του εγκεφάλου με το διαγνωστικό είναι ίδιο.  Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ή στάνταρ σημείο που βρίσκεται, αλλά συνήθως είναι τοποθετημένο κοντά στο τιμόνι του αυτοκίνητου ή κοντά στο λεβιέ του χειρόφρενου. Αν τώρα δεν είναι σε κανένα από τα 2 αυτά σημεία μια ματιά στο manual του κατασκευαστή θα σε βοηθήσει αρκετά για τη θέση της.

Με 6 ευρώ βρίσκεις διαγνωστικό που συνδέεται στη θύρα

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά διαγνωστικά σε όλο το φάσμα τιμών, ξεκινώντας ακόμα και από 6 ευρώ.  Υπάρχουν ενσύρματα και ασύρματα διαγνωστικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάλογα τις ανάγκες του καθενός.  Σίγουρα ό,τι πληρώνεις παίρνεις, αλλά και με χαμηλό κόστος μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου αξιοπρεπώς.

Έχει πάνω οθόνη, που όταν το συνδέσεις σου γράφει τι βλάβη έχεις

Όταν το διαγνωστικό βρει τι βλάβη έχει το αυτοκίνητο σου, θα σου την γράψει στην οθόνη του. Οι κωδικοί βλάβης είναι στάνταρ και χωρίζονται σε 4 κατηγορίες. Η πρώτη είναι για  σφάλματα στον κινητήρα και στο κιβώτιο, με τον κωδικό να ξεκινάει με P0. Η δεύτερη για σφάλματα στο πλαίσιο, με τον κωδικό να αρχίζει με C0. Η τρίτη για βλάβες στο σώμα του οχήματος, με κωδικό Β0 και τέλος για βλάβη στο δίκτυο επικοινωνιών ενημερώνει ο κωδικός που τα πρώτα ψηφία είναι U0.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη βλάβη συνδέεται και στο κινητό σου

Πολλές φορές τα πιο οικονομικά διαγνωστικά μπορεί να αναφέρονται στην βλάβη σαν: «Ρ0300: Βλάβη στο κύλινδρο 1» , κάτι που δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Ευτυχώς όμως ζούμε στην εποχή της εύκολης πληροφόρησης, οπότε μπορείς να το συνδέσεις με το κινητό σου και χάρη στις ειδικές εφαρμογές να μάθεις, ότι ο κωδικός P0300 αναφέρεται σε βλάβη στην ανάφλεξη.

Η απόκτηση ενός διαγνωστικού στην εποχή μας, όπου η τεχνολογία καλπάζει είναι μια συμφέρουσα αγορά. Μπορεί γρήγορα και εύκολα να σου λύσει τα χέρια σε περίπτωση που κάποιο περίεργο λαμπάκι ανάψει στο πίνακα των οργάνων και να σε βοηθήσει να κρίνεις, αν μπορείς να συνεχίσεις το δρόμο σου με ασφάλεια ή να περιμένεις την οδική βοήθεια. Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση από την πρώτη στιγμή που συναντάς μια βλάβη στο αυτοκίνητο σου, ακόμα και γνώσεις μηχανολογίας να έχεις, θα πρέπει να επισκεφτείς το συνεργείο για έναν πλήρη έλεγχο, μιας και η εμπειρία του προσωπικού εκεί θα μπορέσει να δει και τι κρύβεται πίσω από τον κωδικό βλάβης.
 
 
Με μόλις 6 ευρώ μπορείς να δεις τι πάει λάθος με τον κινητήρα σου!
Χάρη στη θύρα διάγνωσης  που είναι ίδια σε όλα τα αυτοκίνητα, μπορείς να «διαβάσεις» μόνος σου στην οθόνη του διαγνωστικού γιατί άναψε το check στον πίνακα οργάνων και να προλάβεις τα χειρότερα.
Εσυ εμπιστεύεσαι ένα διαγνωστικό των 6 ευρώ? Πιστεύεις ότι βοηθά στο να πας «διαβασμένος» στο συνεργείο?

Σου άρεσε? Κοινοποίησε το και στους φίλους σου 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε