Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Υγραεριοκίνηση: Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Καλογρίτσα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Υγραεριοκίνηση: Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Καλογρίτσα

14/10/2021

Ο κύριος Καλογρίτσας, πρόεδρος του Συνδέσμου εναλλακτικών καυσίμων οχημάτων Ελλάδος, δίνει απαντήσεις σε όλα τα θέματα γύρω από το καυτό θέμα της υγραεριοκίνησης, σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο Κύριος Καλογρίτσας είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός, μεταπτυχιακός σπουδαστής ΕΜΒΑ (Executive MBA) του κορυφαίου σκωτσέζικου πανεπιστημίου Strathclyde και πρόεδρος του ΣΕΚΟΕ (σύνδεσμος εναλλακτικών καυσίμων οχημάτων Ελλάδος). Ο ΣΕΚΟΕ απαριθμεί πάνω από 30 μέλη στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και σκοπός της δημιουργίας του ήταν  η προβολή και ενημέρωση της πολιτείας και του κοινού για τα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα των αερίων και λοιπών εναλλακτικών καυσίμων ιδίως στην αυτοκίνηση. Με βασικό  στοιχείο  της δραστηριότητας να είναι το LPG, καθώς με ένα σύστημα LPG μπορείς να μειώσεις ως και 50% το κόστος μετακίνησης, η ανάπτυξη του LPG στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα ήταν τεράστια. Βέβαια να πούμε πως εκτός από το LPG, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά καύσιμα όπως CNG (φυσικό αέριο) καθώς και το υδρογόνο που βρίσκεται σε εμβρυακή φάση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Καλησπέρα κύριε Καλογρίτσα, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε και να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και την επιχείρηση σας; Πόσα χρόνια είστε στον τομέα της υγραεριοκίνησης και πως πήρατε την πρωτοβουλία να φτιάξετε τον σύνδεσμο;
Καταρχάς ως εκπρόσωπος του συνδέσμου μας, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την προβολή των εναλλακτικών αερίων καυσίμων και συγκεκριμένα του υγραερίου κίνησης και του φυσικού αερίου μέσω του συνδέσμου μας. Έχοντας μεγάλη εμπειρία ως εργαζόμενος στην οικογενειακή κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης οχημάτων Θ.&Χ. Καλογρίτσας Α.Ε., αλλά και με διαρκή επιμόρφωση μέχρι και σήμερα, δημιούργησα με την σύζυγό μου την Kalogritsas Gas το 2012 με αντικείμενο την μετατροπή οχημάτων για χρήση υγραερίου και φυσικού αερίου. Σύντομα και συγκεκριμένα το 2014 μεταφερθήκαμε σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και αλλάξαμε τον διακριτικό μας τίτλο σε Car Group Kalogritsas με παράλληλη επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε τομείς, όπως το γενικό συνεργείο, ηλεκτρολογείο και ελαστικά. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε one stop shop υπηρεσίες στους πελάτες μας. Η ιδέα για δημιουργία του συνδέσμου ΣΕΚΟΕ ξεκίνησε από συναδέλφους, οι οποίοι θέλουν να ακούγεται η άποψή τους και να υπολογίζονται θεσμικά από τους κρατικούς φορείς, όπως είναι το αρμόδιο για εμάς υπουργείο μεταφορών και το υπουργείο περιβάλλοντος. Μετά από προσπάθειες σχεδόν 18 μηνών τα καταφέραμε και ήδη μπορώ να πω, πως κάναμε αισθητή την παρουσία μας στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, καθώς και στα αρμόδια τμήματα του υπουργείου μεταφορών, ενώ ακόμα δεν έχουμε κλείσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε