Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αυτή είναι η Baby Mustang Mach-E

17/6/2021

Το μικρό αδερφάκι της αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία, με τις πρώτες πληροφορίες του compact crossover να είναι γεγονός.

Η συνεργασία της Ford με την Volkswagen θα φέρει το προσεχές χρονικό διάστημα αρκετά νέα μοντέλα που θα έχουν την σφραγίδα των δύο εταιρειών. Χαρακτηριστική περίπτωση θα είναι το μικρό SUV της Ford το οποίο και θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB του VW Group. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα βρίσκεται μία κατηγορία κάτω από το ηλεκτρικό SUV Ford Mustang Mach-E. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, ενώ η κυκλοφορία στις αγορές θα γίνει μέσα στο 2023. Ως τώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την εμφάνιση της Baby Mustang Mach-E. Γίνονται εικασίες όπως το ότι θα μοιάζει αρκετά με το VW ID.4 το οποίο ήδη πωλείται στην παγκόσμιες. 

Παρόλα αυτά, οι ιστοσελίδες Kolesa.ru και motor.es δίνουν την λύση και δημιουργούν ένα ψηφιακό σχέδιο για το ηλεκτρικό crossover. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη φωτογραφία, το SUV θα μοιάζει σχεδιαστικά με το coupe SUV Evos το οποίο ως τώρα κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά. Στο πρόσωπο ενδέχεται να δούμε στενούς LED προβολείς ενώ στην θέση της μάσκας ίσως υπάρχει μία οκτάγωνη επιφάνεια-βύσμα που βλέπουμε σε αντίστοιχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Φυσικά, και η μεγαλύτερη Ford Mustang Mach-E θα δανείσει σχεδιαστικά στοιχεία στο εξωτερικό αμάξωμα.


Το εσωτερικό του Ford Evos με την ενιαία οθόνη 1,1 μέτρων μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το Baby μοντέλων.

Το εσωτερικό του Ford Evos με την ενιαία οθόνη 1,1 μέτρων μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το Baby μοντέλων.

Kοινοποίησε το »


Όσον αφορά το εσωτερικό, θα κυριαρχεί το μινιμαλιστικό στοιχείο που βλέπουμε και στο Ford Evos. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται μία ενιαία οθόνη infotainment 1,1 μέτρων η οποία θα απαρτίζεται από έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη αφής 27 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας Ford Sync +2.0. Σχετικά με το είδος κίνησης, το Baby Ford Mustang Mach-E μπορεί να βασιστεί και πάλι στο ID.4 έχουν πισωκίνητες και 4κίνητες εκδόσεις. Στην πρώτη περίπτωση ένας ηλεκτρικός κινητήρας 150 ή 204 ίππων θα δίνει την κίνηση ενώ αν υπάρχουν 2 ηλεκτρικά μοτέρ η ισχύς θα φτάνει τα 299 άλογα όπως στο ID.4 GTX. H συγκεκριμένη έκδοση λογικά θα ονομαστεί «GT», όπως ισχύει και με το Mach-E. Η μπαταρία του Baby μοντέλου θα έχει χωρητικότητα 52 έως 77 kWh.

Εκτός από την συγκεκριμένη συνεργασία, Ford και VW συνεργάζονται και σε άλλα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η νέα γενιά του pickup Ford Ranger θα ξεκινήσει το 2022 από κοινού με το VW Amarok, ενώ κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με τα Ford Transit Custom και VW Transporter. Τέλος, μέχρι το 2025 αναμένεται και ένα ακόμη SUV από την Ford βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα MEB.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις