Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Τρία ηλεκτρικά... θηρία με την σφραγίδα της Ford

8/7/2021

Πλήρως εξηλεκτρισμένη είναι η γκάμα οχημάτων που παρουσιάζει η Ford στο φετινό Goodwood Festival of Speed. Από την Mustang Mach-E GT και το αγωνιστικό πρωτότυπο Team Fordzilla P1 στη Mustang Mach E 1400 με τα επτά μοτέρ.

Σήμα κατατεθέν της Ford και για τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει η οδηγική απόλαυση, χαρακτηριστικό που θα την ξεχωρίζει και στην νέα εποχή των εξηλεκτρισμένων και συνδεδεμένων προϊόντων της. Νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε ότι το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει οχήματα μηδενικών εκπομπών - αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά - μέχρι τα μέσα του 2026, ενώ μέχρι το 2030 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Έτσι, λοιπόν, παρουσιάζει μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων δρόμου, αγωνιστικών και πρωτοτύπων για πρώτη φορά στο φετινό Goodwood Festival of Speed  που πραγματοποιείται στο West Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου (8-11 Ιουλίου). Ουσιαστικά, η Ford αναβαθμίζει τη δυναμική συμπεριφορά των επιβατικών μοντέλων της αξιοποιώντας τόσο τα διαπιστευτήρια όσο και τα προφανή οφέλη των ηλεκτροκινητήρων, όπως η άμεση απόκριση και η υψηλή ροπή. Μάλιστα, υπόσχεται ότι εκτός από το ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει ποτέ τις οδηγικές συγκινήσεις στο βωμό της βελτιστοποιημένης κατανάλωσης, θα επεκτείνει τη δέσμευσή της στην οδηγική απόλαυση και με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, ώστε οι πελάτες να βιώνουν μοναδικές εμπειρίες ακόμα και όταν αυτά είναι σταματημένα – όπως στη φάση της φόρτισης. Προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες θα υποστηρίζονται του μέσω του μόντεμ FordPass Connect, 1 της εφαρμογής FordPass 1 και πολλών ακόμα τεχνολογιών όπως το SYNC επόμενης γενιάς. 

Οι τρεις «πύραυλοι» που θα δούμε στο φεστινάλ ταχύτητας 

Η Mustang Mach-E GT αποδίδει 487 PS, διαθέτοντας την προηγμένη ανάρτηση MagneRide® 4 κι ένα πανίσχυρο σύστημα φρένων της Brembo.

Η Mustang Mach-E GT αποδίδει 487 PS, διαθέτοντας την προηγμένη ανάρτηση MagneRide® 4 κι ένα πανίσχυρο σύστημα φρένων της Brembo.

Η Mustang Mach-E GT, η ισχυρότερη έκδοση δρόμου της αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, κάνει το δυναμικό της ντεμπούτο της στο Goodwood αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα πρωταγωνιστήσει στη διάσημη ανάβαση. Η Mustang Mach-E GT αποδίδει 487 PS διαθέτοντας την προηγμένη ανάρτηση MagneRide® 4 κι ένα πανίσχυρο σύστημα φρένων της Brembo, προσφέροντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου.
 

Μοναδική και πρωτότυπο Mustang Mach-E 1400, αποτελείται από επτά μοτέρ που αποδίδουν 1.419 PS.

Μοναδική και πρωτότυπο Mustang Mach-E 1400, αποτελείται από επτά μοτέρ που αποδίδουν 1.419 PS.

Το Goodwood Festival of Speed θα σηματοδοτήσει επίσης το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο του αγωνιστικού πρωτοτύπου Team Fordzilla P1. Κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση με νέα χρώματα προς τιμήν της 55ης επετείου της διάσημης νίκης της Ford στο Le Mans το 1966, το Team Fordzilla P1 είναι το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιουργεί η gaming κοινότητα σε συνεργασία με ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων.
 

Εκτός των παραπάνω, ο Jim Farley, president & chief executive officer της Ford, θα κάνει μία επίδειξη της πραγματικής διάστασης της οδηγικής απόλαυσης με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης οδηγώντας τη μοναδική και πρωτότυπη Mustang Mach-E 1400 στην ανάβαση του Goodwood.

Αποτελώντας το αποτέλεσμα 10.000 ωρών συνεργασίας της Ford Performance και της RTR Vehicles, το μοναδικό στο είδος του αυτό όχημα χρησιμοποιεί επτά μοτέρ αποδίδοντας ισχύ 1.419 PS, ενώ ένας και μόνο άξονας τα συνδέει με τα διαφορικά, τα οποία προσφέρουν τεράστιο εύρος ρυθμίσεων ώστε το αυτοκίνητο να "σετάρεται" ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και απαιτήσεις. Το πλαίσιο και το σύστημα κίνησης της Mustang Mach-E 1400 επιτρέπουν επίσης την αξιολόγηση διαφορετικών διατάξεων στη μετάδοση (πίσω κίνηση, εμπρός κίνηση και τετρακίνηση) καθώς και των επιπτώσεών τους τόσο στην κατανάλωση ενέργειας όσο και στις επιδόσεις.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε