Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ελλάδα: Αύξηση 850% στις ταξινομήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Διαβάστηκε από 19668 αναγνώστες - 1/8/2021

Τεράστια αύξηση στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων παρατηρήθηκε στο 2 τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Η ACEA έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν τις ταξινομήσεις για το 2 τρίμηνο του 2021 και τα νούμερα που είδαμε δείχνουν άμεσα την τάση των καταναλωτών προς την επιλογή αυτοκινήτων ανάλογα με την «καθαρότητα» του κινητήρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Μπορεί ακόμα οι «κανονικοί» κινητήρες να κρατάνε τα πρωτεία αγγίζοντας το 62% των συνολικών ταξινομήσεων του 2 τριμήνου αλλά είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα που ξεπερνούσαν το 80%.

Η Ελλάδα έχει από τις πιο μεγάλες αυξήσεις στις ταξινομήσεις τόσο σε υβριδικά όσο και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Ελλάδα έχει από τις πιο μεγάλες αυξήσεις στις ταξινομήσεις τόσο σε υβριδικά όσο και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!


Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε από πέρυσι αφού από το 3,5% του 2020 έφτασε το 7,5 % φέτος. Ιδιαίτερο στοιχείο είναι οι ταξινομήσεις στην Ελλάδα στα «καθαρά» ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρουσίασαν αύξηση 859,4 %, με τα αυτοκίνητα που αγοράστηκαν στο 2 τρίμηνο του 2021 να είναι 614 ενώ πέρυσι στο ίδιο τρίμηνο είχαν αγοραστεί μόλις 64.

Τα plug-in υβριδικά (PHEV) και τα αμιγώς υβριδικά (HEV) αυτοκίνητα παρουσίασαν αύξηση κατά 400% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο και καταλαμβάνουν το 27,7% του ευρωπαϊκού μεριδίου αγοράς για το 2 τρίμηνο του 2021! Η Ελλάδα, στο αντίστοιχο διάστημα, είδε να ταξινομούνται συνολικά 8.606 αυτοκίνητα αυτών των κατηγοριών.

Τέλος τα αυτοκίνητα με κινητήρες φυσικού αερίου και υγραερίου έχουν το 2,5% του μεριδίου της ευρωπαϊκής αγοράς με πρωταθλήτρια στις ταξινομήσεις την Ιταλία.


 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε