Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Εντυπωσιακός σχεδιασμός για το Audi Sky Sphere [+Video]

29/7/2021

Η Audi παρουσιάζει το πρώτα από τα τρία ηλεκτρικά πρωτότυπα στις 10 Αυγούστου και όπως δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και δυναμικό.

Η Audi, για να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της στο θέμα της ηλεκτροκίνησης και έχοντας ήδη δεσμευτεί ότι το 2026 θα σταματήσει την εξέλιξη αυτοκινήτων με «κανονικό» κινητήρα, είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι σκοπεύει να παρουσιάσει 3 νέα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το Grand Sphere, το Urban Sphere και το Sky Sphere, όπως ονομάζονται, θα έχουν σαν βάση τους την πλατφόρμα νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία Project Artemis. Με μέγιστη εκτιμώμενη αυτονομία της πλατφόρμας τα 800 χιλιόμετρα, τα 3 πρωτότυπα θα ενσαρκώνουν το όραμα της Audi για τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
 
H γερμανική εταιρία έβγαλε ένα video στο διαδίκτυο με τον επικεφαλή σχεδιαστή, Marc Lichte, μαζί με τον αντιπρόεδρο Henrik Wenders να οδηγούν ένα Horch 853A του 1930 και ουσιαστικά να προκαλούν το κοινό στην ψηφιακή εκδήλωση που θα γίνει στις 10 Αυγούστου, στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρίας στο Malibu της Καλιφόρνια.
 
Τα φώτα της εκδήλωσης θα είναι στραμμένα πάνω στο Sky Sphere, που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πρωταγωνιστές του video, θα είναι ένα «σπορ μεταμορφώσιμο όχημα» που θα οδηγείται αυτόνομα και θα αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας.

Πηγή έμπνευσης για το Sky Sphere είναι το Horch 853A, ένα roadster της δεκαετίας του 1930

Πηγή έμπνευσης για το Sky Sphere είναι το Horch 853A, ένα roadster της δεκαετίας του 1930

 
«Αυτό το πρωτότυπο, είναι αφενός ένα πραγματικό sport αυτοκίνητο, και από την άλλη μπορεί να μεταμορφωθεί σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα σε μία αυτόνομη λιμουζίνα», τονίζει με νόημα ο Lichte και στη συνέχεια ο Wenders αναφέρεται σε αυτόνομες τεχνολογίες και δυνατότητες του Sky Sphere, που «ούτε μπορούμε να φανταστούμε».
 
Οι πρώτες teaser φωτογραφίες μας δίνουν μια γεύση για το τι θα δούμε! Μακριά σιλουέτα με επιθετική εμφάνιση και πρωτότυπο σχεδιασμό. Το καπό φαίνεται ιδιαίτερα μακρύ, το ύψος λιγότερο από ένα μέτρο, με την απόσταση από το έδαφος να είναι απειροελάχιστη ενώ τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω είναι σύγχρονης τεχνολογίας LED με ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο μοτίβο.
 



Τέλος να σημειώσουμε ότι η επιλογή του Horch 853A στο video μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού είναι η πηγή έμπνευσης για το Sky Sphere.
 
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε