Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Επιδότηση 22.000 ευρώ για νέο Taxi

11/6/2021

Είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ bonus/επιδότηση δίνει το νέο πρόγραμμα της Κυβέρνησης, για την απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας Taxi και την αγορά ηλεκτρικού.

Bonus μαμούθ δίνει η Ελληνική κυβέρνηση για την απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας Ταξί στην χώρα μας, με σκοπό τον εξηλεκτρισμό τους. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε μεγάλες επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα 22.000 ευρώ. 

Η επιδότηση ουσιαστικά καλύπτει τη μισή αξία ενός ηλεκτρικού Ταξί, ώστε να μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να αποκτήσουν οι επαγγελματίες, ένα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο, φιλικό προς το περιβάλλον και προς τον οδηγό του.    



Η συνολική χρηματοδότηση του ταμείου Ανάκαμψης, θα ξεπεράσει τα 40 εκ. ευρώ, με στόχο την αντικατάσταση 2.000 παλαιών Ταξί. Αρκέτα κριτήρια (π.χ. παλαιότητα) θα ισχύσουν για την επιλογή των υποψηφίων αιτήσεων, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη επιδότηση, είναι διπλάσια από το bonus του υπάρχοντος προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» το οποίο, προσφέρει συνολικά, έκπτωση 10.500 ευρώ.

Ας ελπίσουμε η συγκεκριμένη επιδότηση να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 13.000 αιτήσεις, αλλά μόνο 8 αφορούν σε επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού Ταξί και 3 αιτήσεις για Plug-In Hybrid.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις