Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Έρευνα: Πιο αξιόπιστα τα θερμικά από τα ηλεκτρικά

Έρευνα: Πιο αξιόπιστα τα θερμικά από τα ηλεκτρικά

30/11/2023

Στην έρευνα συμμετείχαν 330.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Τα full hybrid είναι τα πιο αξιόπιστα
Προβληματικά τα ηλεκτρικά γιατί έχουν καινούριες τεχνολογίες

Στην έρευνα συμμετείχαν 330.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Έρευνα της Consumer Reports για το 2024 για την ικανοποίηση ιδιοκτητών αυτοκινήτων δείχνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστα από τα οχήματα που τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στην έρευνα συμμετείχαν ιδιοκτήτες 330.000 αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί από το 2000 έως το 2024 και τα αποτελέσματά της έδειξαν πως τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κατά 79% πιο αναξιόπιστα από αυτά που κινούνται με κινητήρες βενζίνης και diesel, παρότι έχουν λίγα κινούμενα μέρη και το κινητήριο σύνολό τους είναι πιο απλό σε σχεδιασμό. 

Τα full hybrid είναι τα πιο αξιόπιστα

Τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel δεν είναι όμως στην κορυφή στο κομμάτι της αξιοπιστίας, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της Consumer Reports, η κορυφή ανήκει στα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά, τα οποία εμφανίζουν 26 τοις εκατό λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες βενζίνης και diesel. Συμπέρασμα της έρευνας είναι τα full hybrid μοντέλα βρίσκονται στην κορυφή γιατί η τεχνολογίας τους είναι δοκιμασμένη για πολλά χρόνια στην αγορά. Στην τελευταία θέση, κάτω και από τα ηλεκτρικά βρίσκονται πάντως τα plug-in υβριδικά, τα οποία εμφανίζουν 146 τοις εκατό περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel.

Προβληματικά τα ηλεκτρικά γιατί έχουν καινούριες τεχνολογίες

Σχολιάζοντας την κακή επίδοση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Ανώτερος Διευθυντής Auto Testing Jake Fisher είπε στο Automotive News ότι τα ηλεκτρικά βασίζονται σε νέες τεχνολογίες που δεν είναι δοκιμασμένες και για αυτό είναι λογικό στην αρχή να εμφανίζουν κάποια προβλήματα. Συγκεκριμένα είπε: «Όσο περισσότερο ένα όχημα ή μια τεχνολογία είναι στην παραγωγή, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξιοπιστία τους. Αυτοί που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες αργά και σταθερά κερδίζουν».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις