Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Εργοστασιακή βελτίωση αυτοκινήτων μέσω κινητού

Εργοστασιακή βελτίωση αυτοκινήτων μέσω κινητού

29/6/2022

Οι εποχές αλλάζουν και πλέον οι βιομηχανίες μπορούν να βελτιώνουν το αυτοκίνητο μας, χωρίς καν να πάμε σε συνεργείο. Τι μπορούμε να κερδίσουμε λοιπόν με την over the air αναβάθμιση των αυτοκινήτων μας, και ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν;

Κάποτε η αναβάθμιση του αυτοκινήτου, ήταν μια πολύπλοκη υπόθεση που απαιτούσε γνώσεις, χρόνο, χρήμα και αρκετή διάθεση να ασχοληθείς. Τώρα οι βιομηχανίες θα αναβαθμίζουν το αυτοκίνητο μας μέσω κινητού, χωρίς καν να πάμε στο συνεργείο της αντιπροσωπείας. Πολλές βιομηχανίες αναφέρουν ήδη πως στο μέλλον τα αυτοκίνητα δεν θα σου δίνουν την δυνατότητα εξατομίκευσης την ώρα της αγοράς του. Όλα τα μοντέλα θα βγαίνουν με ένα-δύο διαφορετικούς κινητήρες και με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αυτό θα μειώσει κατά πολύ το κόστος κατασκευής των αυτοκινήτων. Ο νέος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, θα επιλέγει μετά την αγορά του, ποιες αναβαθμίσεις θα θέλει στο αυτοκίνητο του, και θα τις πληρώνει με συνδρομή. 
 

Μπορείς να βελτιώσεις το αυτοκίνητο από τον καναπέ σου

Οι Over the Air αναβαθμίσεις μπορούν πλέον να εξελίξουν το αυτοκίνητο σου, μέσω μιας εφαρμογής. Όσο λοιπόν εσύ θα κάθεσαι στον καναπέ σου, μπορείς να βελτιώσεις τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου, ασύρματα και δορυφορικά. Αρκεί το αυτοκίνητο σου να έχει διασύνδεση μέσω δορυφόρου και όταν θα είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση για το δικό σου αυτοκίνητο, θα μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να το βελτιώσεις. Ήδη αυτή την στιγμή, έχουν ξεκινήσει τέτοιες αναβαθμίσεις αρκετές βιομηχανίες, με την Tesla να κρατά τα «πρωτεία». 
 

Αυξάνουν την μεταπωλητική αξία οι Over the Air αναβαθμίσεις

Μέχρι και σήμερα, οι αναβαθμίσεις σε ένα αυτοκίνητο μείωναν κατά πολύ την μεταπωλητική τους αξία. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις βελτιώσεις, έκαναν πολύ επιφυλακτικό τον κόσμο, για μεταχειρισμένα βελτιωμένα αυτοκίνητα. Τώρα με τις εργοστασιακές αναβαθμίσεις, αλλάζει εντελώς το σκηνικό. Αντί να μειώνουν λοιπόν την αξία των αυτοκινήτων, την αυξάνουν γιατί δεν υπάρχει πλέον άγχος για την αναβάθμιση τους. Ίσα-ίσα ένα αναβαθμισμένο αυτοκίνητο, θα έχει υψηλότερη τιμή από ένα που δεν πλήρωσε για τα επιπλέον, που μπορεί να προσφέρει η βιομηχανία. Μοιάζει λίγο με τον extra εξοπλισμό που έβαλες στο αυτοκίνητο σου, και το πουλάς ακριβότερα.
 

Με μια ετήσια συνδρομή κάνεις το αυτοκίνητο σου καλύτερο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των Over the Air αναβαθμίσεων, είναι η καινούργια Mercedes EQS. Η Γερμανίδα καλλονή «ξεκλειδώνει» νέες λειτουργίες, μέσω over-the-air αναβαθμίσεων και ενημερώσεων του λογισμικού που συνδράμουν στη βελτίωση των χαρακτηριστικών της. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης της δίνει την δυνατότητα να στρίβουν οι πίσω τροχοί αντίθετα από τους εμπρός. Στην αρχική της μορφή στρίβουν έως 4.5 μοίρες, ενώ ο ιδιοκτήτης της, μπορεί μέσω μιας ετήσιας συνδρομής και του κινητού του τηλέφωνου, να το αυξήσουν στις 10 μοίρες μέσω της over the air αναβάθμισης. Πάντως οι αναβαθμίσεις δεν περιορίζονται μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, αλλά και σε ανανεωμένο infotainment, που μπορούν να αλλάξουν την συνολική εμπειρία σου μέσα στο αυτοκίνητο σου. 
 

Διατηρείς την εγγύηση και το αυτοκίνητο σου ανανεωμένο

Ένα από τα μεγάλα άγχη της αναβαθμίσεις αυτοκινήτων ήταν η εγγύηση. Αν είχες εξελίξει το αυτοκίνητο σου, έχανες την εγγύηση, αφού ήταν αμφιλεγόμενη η ποιότητα της βελτίωσης του, άρα και η αξιοπιστία της.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε