Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έρχονται εκπτώσεις στις κάρτες ΜΜΜ για τους εμβολιασμένους

12/7/2021

Κίνητρα και διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με τις εκπτώσεις να αφορούν τους κατόχους απεριορίστων διαδρομών.

«Στην Κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε την πειθώ και να δίνουμε κίνητρα. Εγώ αυτή τη σχολή υπηρετώ και θεωρώ ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο με λογικά επιχειρήματα και ορθό λόγο να πείθεις κάποιον», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, γνωστοποιώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει κίνητρα και διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ. Στο πλάνο είναι να πειστούν οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς ούτως ή άλλως υπάρχει διαχωριστικό ανάμεσα σε οδηγό και επιβάτες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων καρτών είναι που θα επωφεληθούν σε πρώτο βαθμό. «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το Υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.
 
Η Ρόδος κάνει την αρχή με εκπτώσεις στα ΜΜΜ από 19 Ιουλίου
Η πρώτη περιοχή που θα καθιερώσει εκπτώσεις στην χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από εμβολιασμένους είναι η Ρόδος. Αυτό ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebooκ o πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, Δημήτρης Τσίκκης: «Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θέλοντας να συμβάλλει στην εκστρατεία για τον εμβολιασμό ανακοινώνει ότι: Στις προθέσεις της διοίκησης είναι, από 19-7-2021 να δωθεί γενναία έκπτωση σε όσους επιβάτες προμηθευτούν μηνιαίες προσωποποιημένες κάρτες εισιτηρίων για την μετακίνηση τους με τα λεωφορεία και έχουν εμβολιαστεί».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε