Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq

17/6/2021

Η Skoda ετοιμάζεται να λανσάρει το facelift Skoda Karoq και ανεξάρτητοι σχεδιαστές μάς έδωσαν μία ιδέα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το οικογενειακό SUV.

Στο δεύτερο στάδιο «ζωής» του θα περάσει το προσεχές χρονικό διάστημα το Skoda Karoq. Το C-SUV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2017 σε εκδήλωση της Στοκχόλμης ως ένα οικογενειακό SUV που θα αντικαθιστούσε το Yeti. Η επιτυχία του μοντέλου ήταν τέτοια που η γραμμή παραγωγής του συνεχίστηκε και άμεσα εκτός των τσεχικών συνόρων, στην ρωσική πόλη του Νίζνι Νόβγκοροντ. Πλέον, έφτασε η ώρα για την ανανέωσή του με ένα facelift μοντέλο που θα δώσει νέα πνοή. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε μία πρώτη ιδέα για το πώς θα έμοιαζε το facelift Skoda Karoq ενώ τους επόμενους μήνες κυκλοφόρησαν και καμουφλαρισμένες φωτογραφίες οι οποίες και αποτέλεσαν έμπνευση για αυτό που θα δείτε σήμερα. Ανεξάρτητοι σχεδιαστές της ιστοσελίδα Kolesa.ru οπτικοποίησαν το C-SUV και δείχνουν τις αισθητικές αλλαγές που θα πάρει. 

Δεν αποκλείεται να δούμε καινούργιο πίσω προφυλακτήρα με νέα φώτα και φλας.

Δεν αποκλείεται να δούμε καινούργιο πίσω προφυλακτήρα με νέα φώτα και φλας.

Kοινοποίησε το »


Με βάση την φωτογραφία του προβόλου, το facelift Skoda Karoq θα αποκτήσει πιο στενούς LED προβολείς στην ανασχεδιασμένη μάσκα του. Καινούργιος θα είναι και ο προφυλακτήρας με τους προβολείς να χαμηλώνουν σε ύψος και να διαφέρουν από το πρώτης γενιάς μοντέλο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες εικόνες από το πίσω μέρος του Skoda Karoq, ωστόσο φαίνεται πως θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και πιο έντονα φώτα φλας όπως έχουμε δει στα νέα Skoda Octavia, Superb και Kodiaq. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε και ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα.

Το πρώτο γενιάς Skoda Karoq έχει κατασκευαστεί στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB η οποία χρησιμοποιείται και από άλλα crossover του VW Group όπως τα Skoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan, Audi Q3. Ασαφές παραμένει το τοπίο σχετικά με την γκάμα κινητήρων στην οποία θα διατεθεί το facelift Karoq. Στο πλάνο υπάρχει η σκέψη και υβριδικών εκδόσεων αλλά και η δημιουργία μίας ισχυρής επιλογής RS. 

Αυτή την στιγμή το Skoda Karoq προσφέρεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις βενζίνης, τον 1,0 TSI των 110 ίππων και τον 1,5 TSI ACT των 150 ίππων. Στις diesel επιλογές προσφέρεται μόνο η 4κίνητη έκδοση Scout 2,0 TDI με 150 άλογα. Οι κορυφαίες εκδόσεις συνοδεύονται με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG7. Η βασική έκδοση ξεκινά από 21.890 ευρώ.

Το ανανεωμένο Skoda Karoq αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις