Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Ευρώπη λέει αντίο σε βενζίνη και diesel το 2035

Η Ευρώπη λέει αντίο σε βενζίνη και diesel το 2035

31/10/2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πως, από το 2035 και έπειτα, θα απαγορεύεται η πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τέρμα η βενζίνη και το diesel μετά το 2035

Κανένα αυτοκίνητα με μοτέρ βενζίνης ή diesel δεν θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2035 και μετά, μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης. Η ΕΕ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τις εταιρείες αυτοκινήτου, ώστε να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων ρύπων μετά το 2035.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πιο αυστηρά τα όρια και για το 2030

Και τα τρία θεσμικά όργανα της Ευρωπαικής Ένωσης (η εκτελεστική επιτροπή, το Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη) αποφάσισαν να απαγορέψουν την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel στην Ευρώπη από το 2035, διευκολύνοντας έτσι την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση και προωθώντας επίσης άλλες τεχνολογίες όπως οι κυψέλες υδρογόνου.

Επίσης, η ΕΕ αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρά τα όρια ρύπων για τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης από το 2030. Συγκεκριμένα, τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται από το 2030 και μετά πρέπει να εκπέμπουν 55% λιγότερες εκπομπές C02 σε σχέση με ό,τι έκαναν τα νέα αυτοκίνητα το 2021. Η προηγούμενη πρόταση της ΕΕ για το 2030 αφορούσε μείωση 37,5%.

Προετοιμασμένες οι περισσότερες εταιρείες - Περιθώριο για μάρκες σαν τη Lamborghini

Οι περισσότερες εταιρείες μεταξύ των οποίων η Volkswagen, ο όμιλος Stellantis, η Ford, η Bentley και η Jaguar έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν να πωλούν αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ στην Γηραιά Ήπειρο έως το 2035 ή νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ δίνει ένα χρόνο παραπάνω περιθώριο σε εταιρείες που έχουν μικρή παραγωγή αυτοκινήτων - όπως η Lamborghini - να εκμηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων τους.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε