Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η GM «σέρνει» στα δικαστήρια την Ford για το BlueCruise

27/7/2021

Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ford προχώρησε η GM, με μήλο της έριδος την ονομασία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης!

Ο λόγος που η General Motor μήνυσε την Ford είναι για το όνομα που αποφάσισε να δώσει η δεύτερη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της. Το ΒlueCruise, όπως το ονομάζει η Ford, είναι η δική της πρόταση πάνω στην αυτόνομη οδήγηση που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι πρόκειται να εξελίξει. Super Cruise, είναι η ονομασία που έχει δώσει η GΜ στο δικό της σύστημα και το έχει λανσάρει στην αγορά από το 2017 μέσω της θυγατρικής μπράντας Cruise.


Tο σύστημα της Ford ακόμα βρίσκεται σε πιλοτικό πρόγραμμα και προγραμματίζεται να τοποθετηθεί μέσα στο έτος στην Mustang Mach-E

Tο σύστημα της Ford ακόμα βρίσκεται σε πιλοτικό πρόγραμμα και προγραμματίζεται να τοποθετηθεί μέσα στο έτος στην Mustang Mach-E

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της GM τα ονόματα μοιάζουν αρκετά και υπάρχει παραβίαση εμπορικού σήματος με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο καταναλωτής. Αν και ξεκίνησαν συνομιλίες για μια πιο αναίμακτη λύση, αυτές ναυάγησαν και η υπόθεση πήρε το δρόμο των δικαστηρίων. Οι ιθύνοντες στη Ford απαντάνε ότι ο ισχυρισμός της GM είναι επιπόλαιος και δεν προβλέπεται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια!
 
Τα συγκεκριμένα συστήματα δεν τα έχουμε δει στην Ελλάδα αφού το Super Cruise είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο premium SUV Cadillac Escalade για την αμερικάνικη αγορά, ενώ το σύστημα της Ford ακόμα βρίσκεται σε πιλοτικό πρόγραμμα και προγραμματίζεται  να τοποθετηθεί μέσα στο έτος στην Mustang Mach-E και στο ημιφορτηγό F-150, μέσω over-the-air αναβαθμίσεων.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε