Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τι στόχους έχει το VW group για την SEAT;

«H SEAT αντίπαλος της Alfa Romeo»

8/8/2018

Σύμφωνα με τον CEO του VW group, στόχος τους είναι η SEAT να γίνει άμεσος αντίπαλος της Alfa Romeo. Πως όμως θα πετύχουν κάτι τέτοιο;

Μετά τη Hyundai που θέλει τα αυτοκίνητά της να γίνουν πιο σέξι από αυτά της Alfa Romeo, ήρθε η σειρά της SEAT, που το VW group θέλει να την μετατρέψει σε άμεσο ανταγωνιστή της Alfa Romeo.

Με μια γρήγορη ματιά στα σημερινά μοντέλα των Skoda και SEAT, θα βρει κανείς αρκετές ομοιότητες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το VW group στο οποίο ανήκουν οι 2 εταιρείες, κάνει σοβαρές προσπάθειες να χτίσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα για την κάθε φίρμα ξεχωριστά.

Η SEAT αποτελεί μια σπορ εναλλακτική για τον value for money οδηγό που θα διάλεγε ένα Skoda, κάτι που φάνηκε και από την απόφαση του πρώην CEO της Alfa Romeo και νυν της SEAT να κάνει την Cupra ανεξάρτητο brand. Η Volkswagen έτσι παραμένει η κύρια εταιρεία του γκρουπ.

Περισσότερα νέα στο AutoΤρίτη

Πολλοί μπορεί να θυμούνται την προσπάθεια του group στο παρελθόν να αποκτήσει την Alfa Romeo από την FCA , που όμως αρνούταν συνεχώς ο Sergio Marchionne.

Φαίνεται λοιπόν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή η αναγεννημένη SEAT να χτυπήσει στα ίσα την ιταλίδα καλλονή. Σύμφωνα με τον νέο CEO του group, Herbert Diess, η SEAT μπορεί να κερδίσει έδαφος στους νεότερους αγοραστές, που δεν έζησαν τις ένδοξες εποχές της Alfa. «Μπορεί όσοι είναι στην δική μου ηλικία να θεωρούν την Alfa Romeo μια φανταστική εταιρεία με μοναδικά αυτοκίνητα. Για ρωτήστε όμως έναν 25άρη ή 35άρη, θα νιώσει αμήχανα γιατί δεν θα έχει ιδέα ποια είναι η Alfa Romeo» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολλοί θα σπεύσουν να ρωτήσουν αν αυτό αρκεί, ειδικά τώρα που η φίρμα από το Μιλάνο ζει ξανά τις δόξες του παρελθόντος, με τις νέες Giulia  και Stelvio. Λαμβάνοντας υπόψιν και την απουσία φανατικού κοινού, όπως οι Alfisti, τότε το έργο της SEAT είναι πολύ δύσκολο.

Σύμφωνα με τον κ. Diess οι νέοι σε ηλικία πελάτες και το ότι η εταιρεία είναι πιο γνωστή στους νέους από την Alfa Romeo, θα λειτουργήσει υπέρ της SEAT. Όπως λέει, «η SEAT είναι νέα, αθλητική, επιθυμητή, συναισθηματική»

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις